Βόρεια Κορέα: Σύντομα νέα εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου αναγνώρισης

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και αξιωματούχος με επιρροή, τόνισε πως ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος αναγνώρισης της χώρας της θα τεθεί σε τροχιά σύντομα, συμπληρώνοντας πως οι προσπάθειες ενίσχυσης των μέσων επιτήρησης των ένοπλων δυνάμεων πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Οι «εχθροί» της χώρας «φοβούνται» διότι η Πιονγκγιάνγκ θα αποκτήσει «εξαίρετα μέσα αναγνώρισης και συλλογής πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου αναγνωριστικού δορυφόρου», έκρινε, προσθέτοντας πως «έχουμε επίγνωση του γεγονότος πως πρέπει να κάνουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για να αποκτήσουμε μέσα αναγνώρισης», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι δηλώσεις της ακολουθούν την αποτυχημένη προσπάθεια που έκανε χθες Τετάρτη η Βόρεια Κορέα να θέσει δορυφόρο σε τροχιά.

Η κυρία Κιμ απέρριψε τις επικρίσεις σε διεθνές επίπεδο για την προσπάθεια της χώρας της να αποκτήσει στρατιωτικό αναγνωριστικό δορυφόρο, κρίνοντας πως όσοι προβαίνουν σε αυτές «φάσκουν κι αντιφάσκουν», καθώς όπως υπενθύμισε οι ΗΠΑ και άλλα κράτη διαθέτουν «χιλιάδες δορυφόρους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ