Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν θέλει η χώρα του να γίνει «η ισχυρότερη πυρηνική δύναμη» του κόσμου

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν το έχει βάλει σκοπό να κάνει τη χώρα του την ισχυρότερη πυρηνική δύναμη του κόσμου. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον εργαζομένων στο βορειοκορεάτικο πρόγραμμα κατασκευής βαλλιστικών πυραύλων, ο Κιμ είπε ότι η χώρα του «θα προχωρήσει μπροστά νικηφόρα και θα γίνει η ισχυρότερη πυρηνική και στρατιωτική δύναμη στον κόσμο», σύμφωνα με το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Οι νέες δηλώσεις του δικτάτορα έρχονται την ώρα που οι μεγάλες δυνάμεις αναζητούν λύση στην κρίση που έχει προκαλέσει η επιτάχυνση των βορειοκορεάτικων προγραμμάτων για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων, παρά τις κυρώσεις και την κατακραυγή από τη διεθνή κοινότητα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα χωρίς να θέτουν κανέναν όρο εκ των προτέρων. Μέχρι τώρα οι ΗΠΑ αρνούνταν κάθε συζήτηση με την Πιονγιάνγκ πέραν των διαπραγματεύσεων για την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Πηγή πληροφοριών: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ