Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο και η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, χαιρέτισε τη νίκη της χώρας του στον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision συνδέοντάς την με τη ρωσική εισβολή στην πατρίδα του, υπογραμμίζοντας σε ανάρτησή του στο Facebook: «Το θάρρος μας εντυπωσιάζει τον κόσμο, η μουσική μας κατακτά την Ευρώπη».

Ο Ουκρανός πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα κάποια ημέρα ο διαγωνισμός τραγουδιού να φιλοξενηθεί στην απελευθερωμένη Μαριούπολη. «Την επόμενη χρονιά η Ουκρανία θα φιλοξενήσει την Eurovision. Για τρίτη φορά στην ιστορία της και πιστεύω – όχι για τελευταία φορά. Θα φροντίσουμε μια μέρα οι συμμετέχοντες και οι καλεσμένοι της Eurovision να φιλοξενήθουν στην ουκρανική  Μαριούπολη» έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ευχαριστούμε για τη νίκη το συγκρότημα Kalush Orchestra και όσους μας ψήφισαν. Είμαι σίγουρος ότι η νίκη μας στη μάχη με τον εχθρό δεν είναι μακριά. Δόξα στην Ουκρανία» κατέληξε.

Το ουκρανικό συγκρότημα Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania», έναν συνδυασμό χιπ-χοπ και παραδοσιακής μουσικής, κατέκτησε την πρώτη θέση στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision με 631 βαθμούς, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Βρετανό Σαμ Ράιντερ (466 β.)

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ