Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ρώσοι αξιωματούχοι προετοιμάζουν την κοινωνία για ενδεχόμενη χρήση πυρηνικών όπλων

Επιβολή προληπτικών κυρώσεων στη Ρωσία ζήτησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε συνέντευξή του στο BBC. Μάλιστα ο πρόεδρος της Ουκρανίας ανέφερε ότι αξιωματούχοι στην Ρωσία έχουν αρχίσει να «προετοιμάζουν την κοινωνία τους» για πιθανή χρήση πυρηνικών όπλων.

«Αρχίζουν να προετοιμάζουν την κοινωνία τους. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Δεν είναι έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσου. Αλλά αρχίζουν να το επικοινωνούν. Δεν ξέρουν αν θα τα χρησιμοποιήσουν ή όχι, αλλά πιστεύω ότι είναι επικίνδυνο ακόμη και να μιλάμε για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας αρνήθηκε ότι προέτρεψε για χτυπήματα στο εσωτερικό της Ρωσίας λέγοντας ότι μία έκφραση που χρησιμοποίησε στα ουκρανικά μεταφράστηκε λανθασμένα. «Αυτό το γεγονός εκμεταλλεύτηκαν οι Ρώσοι και άρχισαν να μεταφράζουν όσα είπα σύμφωνα με τη δική τους λογική» είπε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι οι απειλές της Ρωσίας αποτελούν «κίνδυνο για ολόκληρο τον πλανήτη» και ότι χρειάζεται δράση τώρα. Επίσης ισχυρίστηκε ότι η Ρωσία έχει κάνει ήδη «ένα βήμα», καταλαμβάνοντας τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός της Ευρώπης.  «Ο κόσμος μπορεί να σταματήσει τις ενέργειες των Ρώσων. Ο κόσμος μπορεί να εφαρμόσει το πακέτο κυρώσεων σε τέτοιες περιπτώσεις και να κάνει τα πάντα για να τους κάνει να εγκαταλείψουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια πρόσθεσε.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε και ένα μήνυμα στους Ρώσους, τονίζοντας πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν φοβάται τους πολίτες της χώρας του. «Παλέψτε για το σώμα, την ψυχή και τα δικαιώματά σας. Στέλνουν τα παιδιά σας στην Ουκρανία. Χωρίς όπλα και εξοπλισμό. Είναι απλώς τροφή για τα κανόνια. Αν δεν θέλουν να γίνουν κεμπάπ, πρέπει να παλέψουν για τη ζωή τους. Ο Πούτιν δεν φοβάται ένα πυρηνικό χτύπημα. Φοβάται τον λαό του. Γιατί μόνο ο λαός του μπορεί να τον αντικαταστήσει. Πάρτε του την δύναμη και δώστε την σε κάποιον άλλον» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ