Βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στη Συρία

Βοήθεια 100 εκατ. δολαρίων στη Συρία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν να παράσχουν βοήθεια ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων στη συριακή αντιπολίτευση, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να διευρυνθεί η στρατιωτική βοήθεια προς ορισμένες ομάδες ανταρτών ώστε να συμπεριλάβει αλεξίσφαιρα και κιάλια νυχτερινής όρασης, ανέφερε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι αναμένεται να ανακοινώσει το νέο “πακέτο βοήθειας” στη διεθνή σύνοδο των “Φίλων της Συρίας” που θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Η Ουάσινγκτον πάντως δεν πρόκειται να παράσχει όπλα ή πυρομαχικά στους αντάρτες που μάχονται για την ανατροπή του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Η νέα αυτή βοήθεια επίσης είναι πολύ μικρότερη απ’ όση έχουν ζητήσει ορισμένοι Αμερικανοί βουλευτές αλλά και ηγέτες της συριακής αντιπολίτευσης.

Στη Συρία, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι σήμερα τουλάχιστον εννέα άνθρωποι – εκ των οποίων οι οκτώ ήταν παιδιά – σκοτώθηκαν όταν βομβαρδίστηκε το φορτηγάκι στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στο Λονδίνο, το φορτηγάκι κατευθυνόταν στο Σαρακέμπ της επαρχίας Ιντλίμπ όταν το βομβάρδισαν οι δυνάμεις του καθεστώτος. “Μία γυναίκα, τα τέσσερα παιδιά της και τα τέσσερα ανίψια της σκοτώθηκαν σε αυτή τη νέα σφαγή. Τα πτώματά τους απανθρακώθηκαν” ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Με βάση τα στοιχεία του ΟΗΕ περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Συρία μετά την έναρξη της εξέγερσης, τον Μάρτιο του 2011.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ