Βλαντίμιρ Πούτιν: Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου του αφαίρεσε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα

Στην απόφαση να αφαιρέσει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Ο συγκεκριμένος τίτλος είχε απονεμηθεί στον Ρώσο πρόεδρο το 2018 «για την προσφορά του στα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία».

Συγκεκριμένα, στις 22 Φεβρουαρίου του 2018 είχε πραγματοποιηθεί ειδική τελετή όπου έγινε η αναγόρευση του Ρώσου προέδρου σε επίτιμο διδάκτορα «για το σύνολο του έργου του και για την προσφορά του στις ελληνορωσικές σχέσεις, τα γράμματα, τις τέχνες, την κοινωνία και τη δημοκρατία», όπως ανέφερε το πανεπιστήμιο τότε. Η τελετή είχε λάβει χώρα στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα.

 

Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, έλαβε ομόφωνη απόφαση για την αφαίρεση του τίτλου από τον Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, ο οποίος βοήθησε στη συλλογή υπογραφών.

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το 2018, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας…» αναφέρει σε ανάρτησή του ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ