Βλάντιμιρ Πούτιν: Το πανάκριβο μπουφάν που φόρεσε στη φιέστα για την Κριμαία

Προκλητικός και στο εσωτερικό της χώρας του ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Την ώρα που πολλοί Ρώσοι πολίτες ζουν στη φτώχεια, ο Πούτιν εμφανίστηκε στο στάδιο της Μόσχας για την ομιλία του κατά την επέτειο προσάρτησης της Κριμαίας με ένα μπλε μπουφάν αξίας 12.700 ευρώ ή 10.200 αγγλικών λιρών.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο 69χρονος Ρώσος Πρόεδρος στη σκηνή του σταδίου Λουζίνσκι στη Μόσχα προτίμησε μια πιο casual εμφάνιση, φορώντας λευκό ζιβάγκο και ένα μπουφάν της ιταλικής φίρμας Loro Piana αξίας 1,5 εκατ. ρουβλίων. Ποσό υπερδιπλάσιο του μέσου ετήσιου μισθού των Ρώσων την περασμένη χρονιά.

Ο ετήσιος πληθωρισμός στη Ρωσία επιταχύνθηκε στο 12,54 % – βάσει στοιχείων της 11ης Μαρτίου – και αναμένεται να πλήξει το βιοτικό επίπεδο υπό το καθεστώς του Πούτιν.

Η οικονομική κατάσταση των Ρώσων έχει επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο υπό το βάρος των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.

Πολλοί δυτικοί οίκοι μόδας έκλεισαν τα καταστήματά της στη Ρωσία, αλλά ο Πούτιν δεν δυσκολεύτηκε να βρει το πολυτελές μπουφάν, την ώρα που οικονομία της χώρας του ταλαντεύεται και το ρούβλι κατακρημνίζεται, αναφέρει χαρακτηριστικά η Daily Mail.

Βλάντιμιρ Πούτιν

Πολλοί χρήστες των social media σχολίασαν τα ακριβά γούστα του Πούτιν. Κάποιοι λένε ότι την ώρα που οι Ρώσοι παλεύουν για να εξασφαλίσουν ακόμη και φαγητό, ο Πούτιν απευθύνεται σε 90.000 άτομα φορώντας μπουφάν της Loro Piana με κόστος 1,5 εκατ. ρούβλια.

Άλλοι επισημαίνουν ότι είναι ειρωνεία το ότι η Loro Piana, που ανήκει στην LVMH «έφυγε» από τη Ρωσίας αρχές Μαρτίου και δωρίζει εκατομμύρια ως βοήθεια στους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ