Βλαντίμιρ Πούτιν: Μετέφερε την οικογένειά του σε πυρηνικό καταφύγιο – Η δήλωση-βόμβα καθηγητή για την υγεία του

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μετέφερε τα μέλη της οικογένειάς του σε μία υπόγεια πόλη στη Σιβηρία, σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να αντέξει πυρηνικό πόλεμο, υποστηρίζει Ρώσος καθηγητής ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Ρώσος πρόεδρος πάσχει από κάποια μυστική ασθένεια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο Πούτιν τις τελευταίες ημέρες έχει μεταφέρει για ασφάλεια τα μέλη της οικογένειάς του σε “υπόγεια πόλη” στη Σιβηρία. Το πολυτελές καταφύγιο υψηλής τεχνολογίας βρίσκεται στα Αλτάια όρη και σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να προστατεύει και σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, είπε ο πολιτικός επιστήμονας, Βαλερί Σολοβέι, 61 ετών.

Πρώην καθηγητής στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO) – όπου συμμετείχαν μελλοντικοί κορυφαίοι διπλωμάτες και κατάσκοποι, ο Σολοβέι είχε ισχυριστεί στο παρελθόν ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει ιατρικά προβλήματα που αποκρύβει από τον ρωσικό λαό και έχει λάβει μέρος σε περίεργα τελετουργικά με σαμάνους μαζί με τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Κάποιοι στη Μόσχα θεωρούν τον Σολοβέι συνωμοσιολόγο ή φαρσέρ, αλλά την περασμένη εβδομάδα ανακρίθηκε για επτά ώρες από τις ρωσικές Αρχές λόγω των ισχυρισμών που έκανε για την ιατρική και ψυχική κατάσταση του Πούτιν στον ιστότοπο που έχει στο Telegram.

Επιπλέον, έγινε έρευνα στο σπίτι του και κατασχέθηκαν αρκετές ηλεκτρονικές συσκευές. Ο Σολοβέι αφέθηκε ελεύθερος αλλά η υπόθεσή του δεν έχει κλείσει.

“Το Σαββατοκύριακο, η οικογένεια του προέδρου Πούτιν μεταφέρθηκε σε ειδικό καταφύγιο προορισμένο για πυρηνικό πόλεμο” είπε ο καθηγητής σε ένα βίντεο. “Αυτό το καταφύγιο βρίσκεται στην ορώδη περιοχή της Δημοκρατίας των Αλτάι. Βασικά, δεν είναι απλώς ένα καταφύγιο, αλλά μία ολόκληρη υπόγεια πόλη, εξοπλισμένη με την τελευταία λέξη της επιστήμης και της τεχνολογίας” πρόσθεσε ο καθηγητής ενώ προειδοποίησε: “Ελπίζω αυτό να σημαίνει κάτι για εσάς! Ότι δηλαδή ο πρόεδρος στέλνει την οικογένειά του σ’ αυτό το καταφύγιο!”.

Ο Σολοβέι, που υποστηρίζει ότι έχει πηγές μέσα στο Κρεμλίνο, εικάζεται ότι αναφέρεται σε μεγάλη ορεινή ντάτσα που κατασκευάστηκε από τον ενεργειακό κολοσσό Gazprom πριν από μία δεκαετία περίπου, στην περιφέρεια Ονγκουνταΐσκι στη Δημοκρατία των Αλτάι, περιοχή στη Σιβηρία, που συνορεύει με τη Μογγολία, την Κίνα και το Καζακστάν. Οι παρατηρητές έχουν καταγράψει πολλά σημεία εξαερισμού στα εδάφη περιμετρικά του καταφυγίου στο βουνό  και μία γραμμή υψηλής τάσης συνδεδεμένη με έναν υπερσύγχρονο υποσταθμό 110 kv, επαρκή να τροφοδοτήσει μια μικρή πόλη. Στη διάρκεια της κατασκευής, στο σημείο εντοπίστηκαν τεράστια γερμανικά εκσκαφικά μηχανήματα για τη διάνοιξη τούνελ.

Ο Σολοβέι δεν ανέφερε ονομαστικά τα μέλη της οικογένειας του Πούτιν που φέρεται να μεταφέρθηκαν στο καταφύγιο, αλλά παλαιότερα είχε υποστηρίξει ότι η πρώην Ολυμπιονίκης της ρυθμικής Αλίνα Καμπάεβα είναι η κρυφή σύζυγος του Ρώσου προέδρου. “Αυτή είναι η πραγματική του οικογένεια και η Αλίνα μπορεί να επηρεάσει τις αποφάσεις του” είχε υποστηρίξει ο καθηγητής πέρυσι.

Ο Πούτιν έχει δύο ενήλικες κόρες, τη Μαρία Βοροντσόβα 36 ετών, γενετίστρια και την Κατερίνα Τιχόνοβα, 35 ετών, χορεύτρια και μαθηματικός. Φέρεται να έχει άλλη μία κόρη, τη 18χρονη Λουίζα Ροζόβα, γνωστή και ως Ελισαβέτα Κριβονόγκιχ, από παλαιότερη σχέση του με την υπάλληλο καθαριότητας Σβετλάνα Κριβονόγκιχ, 45 ετών, τώρα μέτοχος σε μεγάλη ρωσική τράπεζα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχουν διαψευστεί από το Κρεμλίνο αναφέρουν ότι έχει παιδιά και με την Καμπάεβα.

Ο ισχυρισμός για τη μεταφορά της οικογένειάς του στο καταφύγιο στη Σιβηρία έρχεται μετά την αποτυχία του στρατηγικού σχεδίου του Πούτιν να κατακτήσει την Ουκρανία, είπε επίσης ο Σολοβέι. “Ο Πούτιν έχει χτυπηθεί από εξαιρετικά ισχυρή, ενωμένη και πολύ αρνητική αντίδραση της Δύσης σχετικά με τα ρωσικά σχέδια” είπε ο καθηγητής.

“Ο Πούτιν είχε σχεδιάσει να κηρύξει την πλήρη και αδιαμφισβήτητη νίκη των ρωσικών στρατευμάτων το απόγευμα της Κυριακή 27 Φεβρουαρίου και να ανακοινώσει το τέλος ή το αναμενόμενο τέλος της αποκαλούμενης “ειδικής επιχείρησης. Ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε ούτε ένας στόχος της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία” πρόσθεσε.

Ένας από τους ισχυρισμούς του Σολοβέι είναι ότι ο υπουργός Άμυνας Σοϊγκού κανόνισε να παρευρεθεί ο Πούτιν σε ένα τελετουργικό σαμάνων στη Σιβηρία, που περιλαμβάνει θυσία ενός μαύρου λύκου σε μία ιεροτελεστία για τη βελτίωση της υγείας του προέδρου. “Ένα κομμάτι λευκού υφάσματος ήταν εμποτισμένο με το αίμα του λύκου και κάηκε” αναφέρθηκε στο ανώνυμο κανάλι στο Telegram, “General SVR” που συνδέθηκε με τον Σολοβέι τον Σεπτέμβριο του 2021.

“Φέρεται ότι είδαν ένα κοράκι στον καπνό που έκανε κύκλους για πολλή ώρα. Για κάποιο λόγο, αυτό το σημάδι ερμηνεύτηκε ως μεγάλη επιτυχία”. Σχετικά με τους ισχυρισμούς ότι ο Πούτιν πάσχει από σοβαρή ασθένεια, κάτι που έχει διαψεύσει το Κρεμλίνο κατηγορηματικά, ο Σολοβέι είπε: “Δεν χρησιμοποιώ την έκφραση ότι είναι άρρωστος σε τελικό στάδιο, δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ αυτήν τη φράση. Χρησιμοποιώ έναν ευφημισμό: προσωπικές συνθήκες επιτακτικής δύναμης”. Παλαιότερα είχε υποστηρίξει ότι ο Πούτιν έπασχε από Πάρκινσον σε πρώιμο στάδιο και πως έπασχε από μία κρυφή ασθένεια που απειλούσε τη ζωή του, αλλά δεν είχε αποδείξεις να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ