Βλαντίμιρ Πούτιν: Κουτσαίνοντας στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης – Φήμες για εγκυμοσύνη της Αλίνα Καμπάεβα

Ημέρα της Νίκης σήμερα στη Ρωσία και ο Βλαντίμιρ Πούτιν επέβλεψε την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία. Ωστόσο, η εικόνα του πυροδότησε νέες φήμες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, καθώς εμφανίστηκε να κουτσαίνει, τη στιγμή που κυκλοφορούν σενάρια για εγκυμοσύνη της αγαπημένης του, Αλίνα Καμπάεβα. Παράλληλα, τα μενού της ρωσικής δορυφορικής τηλεόρασης έγιναν στόχος κυβερνοεπίθεσης, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επέβλεψε την ετήσια στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης έναντι της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα για να απευθύνει την καθιερωμένη ομιλία του, δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η “ειδική στρατιωτική επιχείρηση” της Μόσχας στην Ουκρανία θα έχει αποτέλεσμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. Επίσης, φέρεται να δήλωσε πως “όλα τα σχέδια υλοποιούνται. Θα υπάρξει αποτέλεσμα –γι’ αυτό, δεν υπάρχει αμφιβολία”.

Ωστόσο,  σε αρκετά σημεία της σημερινής του εμφάνισης έδειχνε ότι η υγεία του φθίνει. Καθόταν με κουβέρτα στα πόδια, ενώ κατεβαίνοντας από το βήμα, αφού απηύθυνε την ομιλία του έμοιαζε να κουτσαίνει. Ιδίως τη στιγμή που περπάτησε προς το Άγαλμα του Αγνώστου Στρατιώτη για να καταθέσει στεφάνι, έδειχνε να δυσκολεύεται και να κρύβει το γεγονός ότι κουτσαίνει.

Και μπορεί να ήταν μια απλή σύμπτωση, ωστόσο, η εικόνα αυτή μαζί με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν για την κατάσταση της υγείας του ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει νέο γύρο φημών για το τι πραγματικά συμβαίνει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κυβερνοεπίθεση στη ρωσική δορυφορική τηλεόραση

Στο μεταξύ,  σήμερα στόχος κυβερνοεπίθεσης έγιναν τα μενού της ρωσικής δορυφορικής τηλεόρασης και εμφάνιζαν στους τηλεθεατές στη Μόσχα μηνύματα κατά του πολέμου στην Ουκρανία. “Έχετε αίμα στα χέρια σας”, εμφανιζόταν σε στιγμιότυπα οθόνης, σύμφωνα με το Reuters. Οι φωτογραφίες δείχνουν τα μενού της δορυφορικής τηλεόρασης της Μόσχας, τη σημερινή Ημέρα της Νίκης για την επικράτηση της Ρωσίας επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945, με όλα τα δορυφορικά κανάλια να προβάλλουν αντιπολεμικά σλόγκαν.

“Έχετε το αίμα χιλιάδων Ουκρανών και εκατοντάδων νεκρών παιδιών στα χέρια σας”, έλεγε ένα σλόγκαν. “Η τηλεόραση και οι Αρχές ψεύδονται. Όχι στον πόλεμο”.

Τα σλόγκαν εμφανίστηκαν λίγο πριν από την παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας στη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνέκρινε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον αγώνα των Σοβιετικών να νικήσουν τον Αδόλφο Χίτλερ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμα δεν είναι σαφές πως εμφανίστηκαν αυτά τα σλόγκαν. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, τα σλόγκαν εμφανίστηκαν και στην καλωδιακή τηλεόραση έπειτα από κυβερνοεπίθεση.

Επίσης, μια ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα πρόβαλε αντιπολεμικό υλικό το οποίο ήταν έντονα επικριτικό για τον Πούτιν. Το υλικό αυτό πολύ γρήγορα εξαφανίστηκε.

Έγκυος η Αλίνα Καμπάεβα;

Σοκ φέρεται να έπαθε ο Βλαντίμιρ Πούτιν όταν πληροφορήθηκε πως η αγαπημένη του Αλίνα Καμπάεβα είναι και πάλι έγκυος, σύμφωνα με πηγές. Το ζευγάρι που είναι σε σχέση από το 2008, φέρεται να έχουν δύο παιδιά μαζί αν και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος δεν το έχει παραδεχθεί ποτέ επίσημα.

Τώρα, το ρωσικό ειδησεογραφικό κανάλι General SVR Telegram, το οποίο πιστεύεται ότι διευθύνεται από πρώην αξιωματικό των υπηρεσιών πληροφοριών του Κρεμλίνου, ισχυρίστηκε ότι η Καμπάεβα είναι ξανά έγκυος.

Όπως μετέδωσε το κανάλι: “Ο Πούτιν ανακάλυψε ότι η ερωμένη του είναι και πάλι έγκυος – και από ό,τι φαίνεται αυτό δεν ήταν προγραμματισμένο. Έχουμε ήδη αναφέρει ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, φαινόταν καταθλιπτικός και κάπως απόμακρος. Αυτό είναι κατανοητό καθώς χθες ο Πούτιν έμαθε ότι η εδώ και χρόνια σύντροφός του και μητέρα των παιδιών του, Αλίνα Καμπάεβα, ήταν έγκυος για άλλη μια φορά και μάλλον σε μια προφανώς, περίεργη περίοδο”.

Το ίδιο ειδησεογραφικό κανάλι είχε προηγουμένως διατυπώσει ισχυρισμούς για προβλήματα υγείας του Πούτιν, για τα οποία επίσης υπήρχαν έντονες φήμες στη Ρωσία. Ο πρώτος γιος του Πούτιν και της Καμπάεβα γεννήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στην Ελβετία και υπό τεράστια μέτρα ασφαλείας το 2015, σύμφωνα με μια πηγή που συνδέεται με τον μαιευτήρα που ήταν στη γέννα. Ο δεύτερος γιος γεννήθηκε στη Μόσχα το 2019 με τον ίδιο ειδικό να πετά στη Ρωσία για τον τοκετό, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής εφημερίδας Sonntagszeitung. Την περασμένη εβδομάδα, ένα έγγραφο αποκάλυψε ότι η ΕΕ σχεδιάζει να επιβάλει κυρώσεις στην Καμπάεβα για τον ρόλο της στην προπαγάνδα του Κρεμλίνου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ