Βλαντίμιρ Πούτιν: «Αστραπιαία» απάντηση στις στρατηγικές απειλές κατά της Ρωσίας

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υποσχέθηκε σήμερα πως η απάντηση της Ρωσίας θα είναι αστραπιαία στις στρατηγικές απειλές που δέχεται, ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι η χώρα του δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει «όπλα που καμία άλλη χώρα» δεν διαθέτει για να αμυνθεί.

Σύμφωνα με το RT.com, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τις εξωτερικές δυνάμεις να μην παρέμβουν στην ουκρανική σύγκρουση, υποσχόμενος μια «αστραπιαία» απάντηση, με τη χρήση των πιο προηγμένων όπλων της Μόσχας.

«Αν κάποιος αποφασίσει να παρέμβει στα τρέχοντα γεγονότα και να δημιουργήσει απαράδεκτες στρατηγικές απειλές για εμάς, θα πρέπει να γνωρίζει ότι η απάντησή μας σ’ αυτά τα επερχόμενα χτυπήματα θα είναι γρήγορη, αστραπιαία», είπε ο Πούτιν σε ομιλία του σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη. Πρόσθεσε ότι «έχουμε όλα τα εργαλεία για να το κάνουμε. Εργαλεία για τα οποία κανείς εκτός από εμάς μπορεί να καυχηθεί. Αλλά δεν θα καυχηθούμε».

«Θα τα χρησιμοποιήσουμε αν προκύψει τέτοια ανάγκη» τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει τι είδους εργαλεία πρόκειται να χρησιμοποιηθούν.

Όπως σημείωσε, οι ρωσικές Αρχές έχουν ήδη λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις για να προετοιμαστούν για μια τέτοια απάντηση.

Ο Πούτιν μιλώντας σε βουλευτές στην Αγία Πετρούπολη, είπε ότι η Δύση θέλει να κόψει τη Ρωσία σε διάφορα κομμάτια και την κατηγόρησε ότι ωθεί την Ουκρανία σε σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αναφερόμενος στις κυρώσεις που επέβαλε η Δύση, είπε ότι το ρούβλι, το τραπεζικό σύστημα, ο τομέας των μεταφορών και η οικονομία της Ρωσίας στο σύνολό τους έχουν αντέξει τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Μόσχας και υποσχέθηκε απάντηση στις προσπάθειες απομόνωσης της Ρωσίας.

Το υπουργείο Οικονομίας της Ρωσίας αναμένει ότι το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) θα συρρικνωθεί κατά 8,8% το 2022 σύμφωνα με το βασικό σενάριο ή κατά 12,4% σύμφωνα με ένα πιο συντηρητικό σενάριο, με βάση ένα έγγραφο που είδε το Reuters, το οποίο δείχνει ότι οι πιέσεις που ασκούν οι κυρώσεις έχουν επιπτώσεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ