Viral BINTEO: Άλογο χωρίς αναβάτη κερδίζει ιπποδρομία

Ένα άλογο που έτρεξε ολόκληρη την κούρσα χωρίς αναβάτη στην ιπποδρομία Tokay Stakes 2023 στον ιππόδρομο Chukyo Racecourse στη Ναγκόγια της Ιαπωνίας κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση.

Αν και είναι αλήθεια ότι ένας αναβάτης δεν μπορεί πραγματικά να βοηθήσει ένα αργό άλογο να κερδίσει μια κούρσα, ο ρόλος του στις επαγγελματικές ιπποδρομίες είναι ιδιαίτερα σημαντικός.

Ο αναβάτης παίζει σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια μιας κούρσας. Ελέγχει τον ρυθμό του αλόγου, είτε πιέζοντας το από την αρχή σε μια κούρσα όπου είναι σημαντικό να δώσει τον ρυθμό για την υπόλοιπη ομάδα, είτε διατηρώντας την ενέργειά του για την τελική επίθεση. Οι αναβάτες είναι επίσης υπεύθυνοι για το πόσο γρήγορα το άλογο βγαίνει από τις πύλες στην εκκίνηση και για την τακτική κατά τη διάρκεια της κούρσας.

Ο Vanyar, το άλογο με το νούμερο 5 στην ιπποδρομία Tokay Stakes 2023, αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό, παρόλο που πέρασε πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και τυπικά κέρδισε. Αυτοί είναι οι κανόνες όταν ένα άλογο κούρσας χάνει τον αναβάτη του κατά τη διάρκεια μιας κούρσας.  Αυτό όμως δεν μειώνει σε τίποτα το επίτευγμά του.

Ο φετινός αγώνας Tokay Stakes διεξήχθη στις 22 Ιανουαρίου. Ήταν η πρώτη χωμάτινη κούρσα της χρονιάς, με τις περισσότερες άλλες σημαντικές διοργανώσεις να διεξάγονται στο γρασίδι. Αμέσως μετά την εκκίνηση, ο αναβάτης του Vanyar χάνει την ισορροπία του και πέφτει. Κάτι τέτοιο συμβαίνει αρκετά συχνά και στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, χωρίς κανέναν να το ελέγχει, το άλογο απλώς βγαίνει εκτός πορείας και φεύγει μόνο του από τον ιππόδρομο. Αλλά όχι σε αυτή την περίπτωση…

Παρόλο που ο Vanyar φαίνεται να μένει πίσω μετά την πτώση του αναβάτη του, καθώς η κούρσα προχωράει, το άλογο αρχίζει να ανεβαίνει μέχρι που καταλήγει να διεκδικεί τη νίκη. Οι σχολιαστές της κούρσας ενθουσιάζονται στην τελική ευθεία, όταν ο Vanyar περνάει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού.

Απελπισμένος ο αναβάτης που βρίσκεται στην δεύτερη θέση (που τελικά ήταν ο επίσημος νικητής) χτυπάει το άλογο του για να το κάνει να τρέξει πιο γρήγορα, αλλά ο Vanyar ήταν ένα άλογο αποφασισμένο για την νίκη.

Βλέποντας το βίντεο της κούρσας εντύπωση προκαλεί ότι ο Vanyar είχε ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια, αυξάνοντας την ταχύτητά του μόνο στην τελική ευθεία και επιβραδύνοντας αμέσως μετά τον τερματισμό. Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε άνετα προς την έξοδο, σαν να καθοδηγούνταν από έναν αόρατο αναβάτη.

Το βίντεο της νίκης του Vanyar έγινε viral όχι μόνο στην Ιαπωνία, αλλά και στη Νότια Κορέα και σε άλλες ασιατικές χώρες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ