Η μάχη λευκού καρχαρία με μια φώκια – Τι δήλωσε ο ψαράς που κατέγραψε το βίντεο

Ο Γκρεγκ Πότερ, ένας ψαράς με καγιάκ στη Νέα Ζηλανδία, πλησίασε τόσο έναν καρχαρία που θα μπορούσε να μετρήσει… τα δόντια του αν δεν προσπαθούσαν να καταβροχθίσουν μια φώκια. Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε στο κανάλι του στο YouTube «GP Fishing Adventures» καταγράφηκαν οι τρομακτικές στιγμές που έζησε.

Ο Γκρεγκ βρισκόταν στα νερά της Ανατολικής Ακτής όταν εντόπισε μια θαλάσσια ταραχή. Νομίζοντας ότι ήταν ο στόχος του τόνου, κινήθηκε προς το πιτσίλισμα για να συνειδητοποιήσει ότι μόλις είχε μπει σε μια μάχη μεταξύ ενός καρχαρία και μιας φώκιας. 

Αφού κατέγραψε μερικά πλάνα που ο Ντέιβιντ Ατένμπορο έπρεπε να σχολιάσει, καθώς τέτοιες στιγμές βλέπουμε στα διάσημα ντοκιμαντέρ, έγινε κάτι τρελό, καθώς η φώκια αποφάσισε να κρυφτεί κάτω από το καγιάκ του Γκρεγκ.
Ήταν ένα επικίνδυνο παιχνίδι κρυφτού, που θα μπορούσε να καταλήξει άσχημα για τον ψαρά. Ο καρχαρίας χτύπησε το καγιάκ δύο φορές.

«Η πρώτη σκέψη που πέρασε από το μυαλό μου ήταν, «ουάου, είναι απίστευτο να το βλέπεις αυτό να συμβαίνει μπροστά σου», είπε.

«Συνέχισα τα γυρίσματα για λίγο, αλλά καθώς ήρθαν πιο κοντά, έπρεπε να σβήσω την κάμερα γιατί η φώκια είχε προσπαθήσει να κρυφτεί κάτω από το καγιάκ και ο καρχαρίας προφανώς είχε έναν στόχο, που ήταν να πιάσει αυτή τη φώκια…» πρόσθεσε.

«Ο καρχαρίας χτύπησε την πλευρά του καγιάκ την πρώτη φορά και μετά η φώκια έκανε μερικούς γύρους γύρω από το καγιάκ και κρύφτηκε πάλι από κάτω και ο καρχαρίας πρέπει να ήρθε κατευθείαν από κάτω και έσπασε την κάτω πλευρά του καγιάκ».

«Σε εκείνο το στάδιο, ήταν λίγο σοκ. Δεν θα ήθελα να σκεφτώ τι θα είχε συμβεί αν είχα προσγειωθεί στο νερό – αυτό δεν θα είχε τελείωσε καλά», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ