Νέα Ζηλανδία: Καρχαρίας που κυνηγά φώκια, χτυπάει άνδρα που κάνει καγιάκ

Η συγκλονιστική στιγμή που ένας νεαρός λευκός καρχαρίας πέφτει πάνω σε άντρα που κάνει καγιάκ, σχεδόν ανατρέποντας το σκάφος, κάνει τον γύρο του διαδικτύου, δείχνοντας το αρπακτικό ψάρι  να σκίζει το νερό για να κυνηγήσει μια φώκια στα ανοικτά των ακτών της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Γκρεγκ Πότερ καθόταν αναπαυτικά στο καγιάκ του και θαύμαζε τηνθάλασσα, παρακολουθώντας τον καρχαρία να μάχεται στην επιφάνεια του ωκεανού, για να προσπαθήσει να πιάσει την φώκια στα ανοιχτά του Ανατολικού Ακρωτηρίου της Νέας Ζηλανδίας. Ο καρχαρίας όμως χτύπησε δύο φορές στον πυθμένα του καγιάκ του Γκρεγκ, σχεδόν ανατρέποντας το σκάφος, τη δεύτερη φορά που προσπάθησε να πιάσει την φώκια.

Το χτύπημα παραλίγο να ρίξει τον Γκρεγκ κατευθείαν στο νερό, οπότε θα κινδύνευε να έχει την μοίρα της φώκιας. Στην αρχή νόμιζε ότι η ταραχή που έβλεπε στα νερά ήταν ένα κοπάδι τόνων και πλησίασε για να δει. Γρήγορα όμως συνειδητοποίησε ότι επρόκειτο για έναν νεαρό, λευκό καρχαρία που κυνηγούσε μια φώκια. Σταμάτησε περίπου 200 μέτρα μακριά και βιντεοσκόπησε τις απίστευτες σκηνές, ώστε να τις ανεβάσει στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης. Η φώκια φαίνεται να εκτοξεύεται επανειλημμένα έξω από το νερό για να προσπαθήσει να ξεφύγει από τον καρχαρία, ο οποίος την ακολουθούσε από κοντά.

Τα πράγματα δυσκόλεψαν όμως όταν η φώκια φαίνεται να έβαλε τον Γκρέγκ Πότερ ανάμεσα σε αυτήν και τον καρχαρία, ο οποίος συνέχισε να επιτίθεται. Τότε παραλίγο να ρίξει τον άνδρα στο νερό.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ