Βιετνάμ: Αγωνία για 10χρονο που έπεσε σε κούφια κολώνα οικοδομής – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Εκατοντάδες διασώστες στο Βιετνάμ προσπαθούσαν σήμερα να σώσουν ένα 10χρονο αγόρι το οποίο έπεσε πριν από δύο ημέρες μέσα σε μια τσιμεντένια, κούφια κολώνα οικοδομής που βρίσκεται σε βάθος 35 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της Γης, σε εργοτάξιο στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο Θάι Λι Χάο Ναμ μαζί με φίλους του αναζητούσε παλιοσίδερα όταν έπεσε μέσα σε αυτή την κολώνα, πλάτους μόλις 25 εκατοστών, το Σάββατο το πρωί. Το περιστατικό σημειώθηκε σε εργοτάξιο για την κατασκευή γέφυρας στη νότια επαρχία Ντονγκ Θαπ, δήλωσε ένας διασώστης σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το AFP.

Βιετνάμ- διάσωση 10χρονου
Φωτογραφία: e.vnexpress.net

«Κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε σε τι κατάσταση είναι το αγόρι», πρόσθεσε ο ίδιος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σήμερα οι διασώστες δεν έλαβαν καμία απάντηση από το αγόρι όταν κατέβασαν μια κάμερα μέσα στην κολόνα προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν την ακριβή θέση του.

Οι Αρχές «δεν είναι βέβαιες για την τρέχουσα κατάσταση του αγοριού. Σταμάτησε να έχει επαφή με τον έξω κόσμο, αν και συνεχίζεται η παροχή οξυγόνου» στο φρεάτιο, ανέφερε η εφημερίδα του Βιετνάμ Tuoi Tre.

Βιετνάμ- διάσωση 10χρονου
Φωτογραφία: e.vnexpress.net

Σύμφωνα με Μέσα Ενημέρωσης, οι διασώστες προσπάθησαν να σκάψουν το έδαφος και να ανεβάσουν στην επιφάνεια αυτούσια την κολόνα προκειμένου να ελευθερώσουν το παιδί, αλλά αυτή έγειρε δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες.

Βιετνάμ - διάσωση 10χρονου
Φωτογραφία: e.vnexpress.net

Σήμερα ο Πρωθυπουργός του Βιετνάμ Φαμ Μιν Τσιν ζήτησε από τους ομοσπονδιακούς διασώστες να συνδράμουν τις τοπικές αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ