ΒΙΝΤΕΟ-Mυστήριο με το Boeing 777 της Malaysia Airlines

 

ΒΙΝΤΕΟ-Mυστήριο με το Boeing 777 της Malaysia Airlines

 

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines έχασε επαφή με ένα από τα αεροσκάφη της, τύπου Boeing Β777-200, στο οποίο επιβαίνουν 239 άνθρωποι. Το αεροσκάφος είχε δρομολόγιο από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο.

Το αεροπλάνο απογειώθηκε από την πρωτεύουσα της Μαλαισίας στις 00:21 π.μ. (14:21 GMT Παρασκευή) και αναμενόταν να προσγειωθεί στο Πεκίνο στις 06:00 π.μ. (22:30 GMT). Ο πύργος ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας έχασε την επαφή με το αεροσκάφος στις 02:40 π.μ. Στο αεροσκάφος επιβαίνουν 227 άτομα και 12 μέλη του πληρώματος.

 

Δεν αποκλείουν τρομοκρατική επίθεση στο Boeing

Οι αρχές της Μαλαισίας που ερευνούν την εξαφάνιση του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών είπαν ότι δεν αποκλείουν την τρομοκρατική επίθεση-ή οποιαδήποτε άλλη αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα Los Angeles Times.

Όλα αυτά βεβαίως, μετά την είδηση ότι δύο Ευρωπαίοι που ήταν στη λίστα επιβατών δεν επέβαιναν στην πτήση και τα διαβατήριά τους είχαν κλαπεί.

Ο γενικός διευθυντής της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας είπε ότι οι αρχές είδαν το υλικό από το κλειστό κύλωμα τηλεόρασης κατά την ώρα επιβίβασης των επιβατών και δεν εντόπισαν κάτι ανησυχητικό. Όμως, ο Πρωθυπουργός Najib Razak σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε οποιαδήποτε συμπεράσματα, ενώ άλλοι αξιωματούχοι είπαν ότι κανένα ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποκλειστεί αυτή τη στιγμή.

 

Kλεμμένα διαβατήρια είχαν δύο επιβάτες του Boeing

 

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στη λίστα επιβατών της πτήσης της αεροπορικής εταιρείας Malaysia Airlines που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται ένα ιταλός και ένας αυστριακός, των οποίων τα διαβατήρια είχαν κλαπεί.

Συγκεκριμένα,στη λίστα περιλαμβανόταν το όνομα του 37χρονου Λουίτζι Μαράλντι, όμως το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι στο αεροπλάνο δεν επέβαινε κανένας Ιταλός. Σύμφωνα  με την εφημερίδα Corriere Della Sera, το διαβατήριό του εκλάπη στην Ταϊλάνδη τον περασμένο Αύγουστο.

Από την πλευρά του το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο αυστριακός πολίτης που φέρεται ότι επέβαινε στην πτήση είναι σώος κι αβλαβής και βρίσκεται στην Αυστρία και ότι και το δικό του διαβατήριο είχε κλαπεί.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, μεταξύ των 239 επιβατών του Boeing Airlines το οποίο εξαφανίστηκε σήμερα τα ξημερώματα από τα ραντάρ ενώ κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο, βρίσκονται τέσσερις Γάλλοι, ανάμεσά τους τρεις μαθητές του γαλλικού λυκείου του Πεκίνου.

Την ίδια στιγμή, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Πσάκι δήλωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν τρεις Αμερικανοί.

 

Ενδείξεις συντριβής του Boeing

Βιετναμέζικα αεροσκάφη διάσωσης εντόπισαν μεγάλες πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού κοντά στις ακτές του Βιετνάμ αλλά δεν είναι βέβαιο αν αυτά συνδέονται με το Μπόινγκ 777-200ER της Malaysia Airlines με 239 επιβάτες το οποίο αγνοείται, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών.

Το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ κοντά στις ακτές του Βιετνάμ σήμερα καθώς κατευθυνόταν από την Κουάλα Λουμπούρ στο Πεκίνο κι εκτιμάται ότι έχει συντριβεί.

«Αεροσκάφη διάσωσης του Βιετνάμ εντόπισαν δύο πετρελαιοκηλίδες και μία στήλη καπνού στην περιοχή που βρίσκεται περίπου 250 χιλιόμετρα δυτικά του νησιού Το Τσου, αλλά δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι προέρχονται από το μαλαισιανό αεροπλάνο», δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters, ο Φαμ Κουί Τιού, υφυπουργός Μεταφορών.

«Στείλαμε δύο σκάφη του Λιμενικού και δύο στρατιωτικά πλοία στην περιοχή για να το αποσαφηνίσουν, το καθένα επανδρωμένο με πρίπου 20 άτομα. Οι πετρελαιοκηλίδες είναι μήκους περίπου 15 χιλιομέτρων. Τα σκάφη αυτά θα βρίσκονται στην περιοχή σε περίπου τρεις με τέσσερις ώρες», είπε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κακές καιρικές συνθήκες ή για κάποια άλλα αιτία που να εξηγεί την εξαφάνιση του Μπόινγκ από τα ραντάρ περίπου μία ώρα μετά την απογείωσή του.

 

ΒΙΝΤΕΟ-Εντόπισαν συντρίμμια και κηλίδα στη θάλασσα

Σκόρπια συντρίμμια και κηλίδα εντόπισαν οι αρχές, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines με τους 239 επιβάτες.

Όπως μετέδωσε πριν από λίγο το Mega, οι αρχές εντόπισαν σκόρπια συντρίμμια και κηλίδα, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μαλαισίας και Βιετνάμ, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι πρόκειται για το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines με τους 239 επιβάτες.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

 

Δεν βρέθηκαν συντρίμμια στο σημείο που χάθηκε η επικοινωνία

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού της Μαλαισίας δεν εντόπισαν σημάδια από τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Malaysia Airlines που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα όταν έφτασαν στη θαλάσσια περιοχή στα ανοικτά των βορειοανατολικών ακτών της χώρας, απ’ όπου προήλθε το τελευταίο σήμα του Boeing , δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Μαλαισία έχει στείλει τέσσερα πλοία στην περιοχή καθώς και τρία ελικόπτερα, δήλωσε ένας μαλαισιανός αξιωματούχος στο Ρόιτερς.

«Το αεροσκάφος μας εντόπισε μια πορτοκαλί κηλίδα στη θάλασσα στο σημείο απ’ όπου προήλθε το τελευταίο σήμα. Στείλαμε ένα πλοίο να ερευνήσει και επιβεβαιώθηκε ότι δεν ήταν τίποτα», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Η είδηση της συντριβής που διαψεύσθηκε

«Το αεροσκάφος της εταιρείας Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα συνετρίβη στη θάλασσα 153 ναυτικά μίλια από τις ακτές του νησιού Το Τσου του Βιετνάμ», ανέφερε αξιωματικός του ναυτικού της χώρας, τον οποίο επικαλούνται τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πλοία του βιετναμέζικου ναυτικού στην περιοχή, οπότε πρέπει να ζητήσουμε σκάφη από το νησί Που Κουόκ να είναι έτοιμα για την επιχείρηση διάσωσης», δήλωσε ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Tuoi Tre, όπως αναφέρει το Αθηναϊκο Πρακτορείο.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών του Βιετνάμ Παμ Κόι Τιου δήλωσε: «Δεν έχουμε καθορίσει τι συνέβη στο αεροσκάφος, όμως μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι χάθηκε από τα ραντάρ ένα λεπτό πριν εισέλθει στην περιοχή ελέγχου της πόλης Χο Τσι Μινχ».

Ωστόσο οι αρχές της Μαλαισίας δεν επιβεβαιώνουν ότι το αεροσκάφος της Malaysia Airlines με 239 επιβαίνοντες που χάθηκε από τα ραντάρ πάνω από τη θάλασσα της Νότιας Κίνας έχει συντριβεί, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών της χώρας Χισαμουντίντ Χουσέιν.

Ο Χισαμουντίν δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη συντριβή του αεροσκάφους, διαψεύδοντας τις πληροφορίες που μετέδωσαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βιετνάμ ότι το Boeing B777-200 που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ- Πεκίνο συνετρίβη στη θάλασσα νότια ενός βιετναμέζικου νησιού.

«Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος (…) Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι έχει εξεταστεί κάθε πιθανότητα», υπογράμμισε ο μαλαισιανός υπουργός μιλώντας στους δημοσιογράφους κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ.

«Αναμένουμε ακριβείς πληροφορίες από τον στρατό της Μαλαισίας. Εκείνοι αναμένουν πληροφορίες από τη βιετναμέζικη πλευρά», πρόσθεσε.

Τώρα ο ναύαρχος Νγκο Βαν Πατ ανασκεύασε τις δηλώσεις του και επεσήμανε ότι το αεροσκάφος «θα μπορούσε να έχει συντριβεί» στα χωρικά ύδατα του Βιετνάμ, όπως μεταδίδουν τα κρατικά μέσα.

Εξάλλου ο ίδιος σημείωσε ότι τις πληροφορίες για την πιθανή τοποθεσία συντριβής του Μπόινγκ τις παρείχαν οι υπηρεσίες διάσωσης της Μαλαισίας.

 

ΦΩΤΟ-Σε αυτό το σημείο χάθηκε η επικοινωνία με το Boeing

Στη φωτογραφία απεικονίζεται το σημείο που βρισκόταν το αεροσκάφος της Malaysia airlines, τη στιγμή που χάθηκε η επικοινωνία.

 

Κανένας Έλληνας στους 239 επιβάτες

Ανάμεσα στους επιβάτες της πτήσης MH 370 – Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, η τύχη της οποίας αγνοείται, δεν υπάρχει κανένας Έλληνας.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, στο αεροπλάνο επέβαιναν 153 επιβάτες που κατάγονται από την Κίνα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, 38 από την Μαλαισία, 12 από την Ινδονησία, επτά από την Αυστραλία, τέσσερις, συμπεριλαμβανομένου κι ενός βρέφους, από τις ΗΠΑ, 32 από τη Γαλλία, δύο από τη Νέα Ζηλανδία, δύο από την Ουκρανία, δύο από τον Καναδά, ένας από την Ρωσία, ένας από την Ιταλία, ένας από την Ταϊβάν, ένας από την Ολλανδία και ένας από την Αυστρία.

 

,

 

ΦΩΤΟ-Τρομοκρατημένοι οι συγγενείς των 239 επιβατών

Στο αεροδρόμιο του Πεκίνο ανέμεναν συγγενείς και συνεργάτες τους 239 επιβάτες της πτήσης 370, η τύχη της οποίας αγνοείται. Η αγωνία είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

 

 

 

Και ο στρατός στις έρευνες για τον εντοπισμό του Boeing

Ο στρατός των Φιλιππίνων έστειλε σήμερα τρία πολεμικά πλοία και ένα αεροσκάφος για να συνδράμουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που έχει χαθεί από τα ραντάρ με 239 επιβαίνοντες.

Τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού των Φιλιππίνων και το αεροπλάνο ερευνούν την περιοχή ανοικτά της δυτικής επαρχίας Παλαουάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του στρατού αντισυνταγματάρχης Ραμόν Ζαγκάλα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 

Οι συγγενείς των επιβατών κατηγορούν την εταιρεία

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Αirlines, δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι το αεροσκάφος της πτήσης 370 συνετρίβη. Νωρίτερα ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου κι ενδεχομένως να έχει προσγειωθεί στο Νάνμινγκ της νότιας Κίνας.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορέιο, η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι μεταξύ των επιβατών βρίσκονται 153 Κινέζοι–ανάμεσά τους και ένα παιδί–38 Μαλαίοι, 12 Ινδονήσιοι, 6 Αυστραλοί, 4 Αμερικανοί (και ένα παιδί), 3 Γάλλοι, 2 Νεοζηλανδοί, 2 Ουκρανοί και 2 Καναδοί, ένας Ρώσος, ένας Ιταλός, ένας Ταϊβανέζος, ένας Ολλανδός και ένας Αυστριακός.

Η αεροπορική εταιρεία Malaysia Airlines, πάντως, θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες της Ασίας-Ειρηνικού σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την παροχή υπηρεσιών παρά τα πρόσφατα οικονομικά προβήματα. Είναι ανταγωνιστική της AirAsia στις εσωτερικές πτήσεις και των AirAsia X , Emirates, Singapore Airlines, Thai Airways και Cathay Pacific στις διεθνείς.

Ωστόσο, οι συγγενείς των κινέζων επιβατών της πτήσης κατηγόρησαν την εταιρεία ότι τους κρατάει στο σκοτάδι, ενώ τα κρατικά μέσα ενημέρωσης επίσης κατηγόρησαν την Malaysia Airlines για ανεπαρκή χειρισμό της κατάστασης.

Οι συγγενείς μεταφέρθηκαν σε ένα ξενοδοχείο κοντά στο αεροδρόμιο του Πεκίνου, οδηγήθηκαν σε ένα από τα δωμάτιά του και τους είπαν να αναμένουν πληροφορίες από την εταιρεία αλλά κανένας εκπρόσωπός της δεν εμφανίστηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ