ΒΙΝΤΕΟ-Μήνυμα από… αέρος στον Ολάντ

ΒΙΝΤΕΟ-Μήνυμα από… αέρος στον Ολάντ

 

Ένα μικρό επιβατικό αεροπλάνο με ένα πανό που έγραφε «Ολάντ παραιτήσου» πέταξε στη βόρεια Γαλλία πάνω από ένα μνημείο αφιερωμένο στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να εγκαινιάσει το απόγευμα.

Το αεροπλάνο πέταξε πάνω από το μνημείο τραβώντας ένα μαύρο πανό στο οποίο ήταν γραμμένο με άσπρα γράμματα «www.Hollande.demission.fr». Στη συνέχεια απομακρύνθηκε από την περιοχή από ένα ελικόπτερο των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ευθύνη για την διαμαρτυρία αυτή ανέλαβε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ο επικεφαλής μιας ομάδας που έχει το όνομα «Ολάντ παραιτήσου», ο Νταβίντ βαν Εμερλρίκ, ο οποίος είχε αναλάβει έντονη δράση στη διάρκεια των διαδηλώσεων του 2013 κατά του γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου ο οποίος θεσμοθετήθηκε επί της προεδρίας του Ολάντ.

Πάντως η σημερινή του ενέργεια προκάλεσε πολλές επικρίσεις στο Twitter.

Ο Γάλλος πρόεδρος, αφού πρωτοστάτησε στην παραδοσιακή τελετή για την Ημέρα της Εκεχειρίας στα Ηλύσια Πεδία στο Παρίσι, αναμένεται να μεταβεί στη Νοτρ-Νταμ-ντε-Λορέτ, στο μεγαλύτερο γαλλικό, στρατιωτικό κοιμητήριο. Εκεί θα εγκαινιάσει το «Δαχτυλίδι της μνήμης», ένα μνημείο σε σχήμα δαχτυλιδιού στο οποίο θα αναγράφονται τα ονόματα των περίπου 580.000 στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς να αναφέρεται η θρησκεία ή η εθνικότητά τους.

Με τα εγκαίνια του μνημείου αυτού θα ολοκληρωθούν οι τελετές μνήμης που πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Γαλλία για να σηματοδοτήσουν τα εκατό χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.

 

Πηγή βίντεο: huffingtonpost.fr

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Πικάσο και οι γυναίκες του

Ομπάμα και Πούτιν συζήτησαν για την Ουκρανία

Νέο κύμα κακοκαιρίας στην Ιταλία-Δύο αγνοούμενοι

ΒΙΝΤΕΟ-Είδε το… τέρας του Λόχνες

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ