ΒΙΝΤΕΟ-Κατέστρεψαν 6 τόνους ελεφαντόδοντου

ΒΙΝΤΕΟ-Κατέστρεψαν 6 τόνους ελεφαντόδοντου

Τεράστια αποθέματα ελεφαντόδοντου κατέστρεψε η Υπηρεσία Αλιείας και Άγριας Ζωής των Ηνωμένων Πολιτειών την Πέμπτη, κλιμακώνοντας τον αγώνα κατά της λαθροθηρίας.

Έξι τόνοι κατασχεμένου ελεφαντόδοντου, σκαλιστών στολιδιών και κοσμημάτων, καταστράφηκαν σε περιοχή έξω από το Ντένβερ που στο παρελθόν αποτέλεσε μεγάλο κέντρο κατασκευής χημικών όπλων. Με την κίνηση αυτή η αμερικανική κυβέρνηση θέλησε να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα κατά της λαθροθηρίας, ευαισθητοποιώντας το κοινό για την παγκόσμια μάστιγα που έχει οδηγήσει στον αφανισμό τους ελέφαντες.

«Το κάναμε αυτό για να στείλουμε στον κόσμο το μήνυμα πως πρέπει να παταχθεί το παράνομο εμπόριο ελεφαντόδοντου και των προϊόντων άγριας ζωής γενικά», δήλωσε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Αλιείας και Άγριας Ζωής, Dan Ashe. Η λαθροθηρία συντηρείται από συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος που συνεχώς μηχανεύονται νέους τρόπους για να σκοτώσουν απειλούμενα ζώα και να πουλήσουν τη λεία τους στη μαύρη αγορά.

Το 2012 οι λαθροθήρες σφάγιασαν περίπου 30.000 ελέφαντες, θανατώνοντας τα περισσότερα ζώα εδώ και δεκαετίες. Παρά την παγκόσμια απαγόρευση εμπορίας ελεφαντόδοντου που επιβλήθηκε το 1989, τα τελευταία χρόνια η ζήτηση για χαυλιόδοντες αυξήθηκε δραματικά, απειλώντας με αφανισμό τους 500.000 ελέφαντες που έχουν απομείνει σήμερα στην Αφρική.

Δείτε το βίντεο 

 

Πηγή: econews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ