Βίαιες διαδηλώσεις στη Βραζιλία

Βίαιες διαδηλώσεις στη Βραζιλία

 

Βίαιες διαδηλώσεις και πάλι στους δρόμους του Ρίο ντε Τζανέιρο καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα ανταποκρίθηκαν στην κήρυξη της πρώτης γενικής απεργίας εδώ και 22 χρόνια, βγαίνοντας στους δρόμους για να ζητήσουν καλύτερους εργασιακούς όρους και βελτίωση των κρατικών υπηρεσιών.

Τα συνδικάτα της χώρας είχαν καλέσει στην «Ημέρα Πάλης» κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων προ εβδομάδων που είχαν βγάλει στους δρόμους τους Βραζιλιάνους, επιδιώκοντας να μείνει σταθερή η πίεση προς την κυβέρνηση. Στην απεργία συμμετείχαν δημόσιοι υπάλληλοι και δάσκαλοι, εργαζόμενοι στη μεταλλουργία, τις μεταφορές, τα λιμάνια και τις κατασκευές. Οι απεργοί απέκλεισαν τμηματικά ή εξ ολοκλήρου 80 συγκοινωνιακούς κόμβους σε 18 μεγάλες περιφέρειες της χώρας.

Οι πορείες ήταν ως επί το πλείστον ειρηνικές. Όμως, μικρές ομάδες διαδηλωτών συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Υπήρξαν ακόμη και μάχες σώμα με σώμα. “Ο αγώνας είναι για τους εργαζομένους, τους συνηθισμένους ανθρώπους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ