Βγήκαν στους δρόμους

Απεργία πραγματοποιεί σήμερα το εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ισπανία διαμαρτυρόμενο για τις περικοπές στις δαπάνες για την παιδεία, οι οποίες, σύμφωνα με τα συνδικάτα, θα θέσουν 100.000 αναπληρωτές καθηγητές εκτός εργασίας, αλλά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι απαραίτητες για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.

Πολλές χιλιάδες καθηγητές, γονείς, φοιτητές και μαθητές διαδήλωσαν στη Βαρκελώνη, όπως και σε άλλες πόλεις της Ισπανίας, στο πλαίσιο της σημερινής ημέρας απεργίας κατά των περικοπών στις δαπάνες για την παιδεία. Οι διαδηλωτές στη Βαρκελώνη ανέρχονταν σε περισσότερους από 18.000 χιλιάδες, σύμφωνα με τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών και τις ενώσεις υπεράσπισης της δημόσιας παιδείας που διοργάνωσαν τις κινητοποιήσεις, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία ανέρχονταν σε περίπου 3.000.

“Κόψιμο ίσον κλέψιμο”, αναφερόταν σε πανό που κρατούσαν παιδιά.

Η κεντρική κυβέρνηση έδωσε εντολή στις 17 αυτόνομες περιοχές της Ισπανίας να περικόψουν 3 δισεκατομμύρια ευρώ από τις δαπάνες τους για την παιδεία φέτος στο πλαίσιο ενός σκληρού προγράμματος για τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος της χώρας.        

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ