Ασύλληπτη τραγωδία στη Βενετία: «Κλειδί» το βίντεο από κάμερα ασφαλείας – «Ο οδηγός του λεωφορείου φρέναρε»

Το λεωφορείο που έπεσε κάτω από την υπερυψωμένη διάβαση κοντά στις γραμμές Mestre-Marghera μεταφέρθηκε από το σημείο κατά τη διάρκεια της νύχτας.  Ανυψώθηκε από δύο γερανούς, τοποθετήθηκε σε ένα φορτηγό για να το μεταφέρει σε σημείο, που μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες για το δυστύχημα που έχει σοκάρει την Βενετία αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Ο απολογισμός έως τώρα περιλαμβάνει 21 νεκρούς, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά και ένας έφηβος, και 15 τραυματίες. Οι 6 είναι σοβαρή κατάσταση: τέσσερις είναι ενήλικες και δύο είναι αδέλφια ηλικίας 7 και 13 ετών από την Γερμανία. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν όχι μόνο σε τοπικά νοσοκομεία αλλά και σε ΠάντοβαΝτόλο και Μιλάνο. Νεκρός είναι και ο οδηγός, Alberto Rizzotto.

Διευθύνων Σύμβουλος της La Linea: «Στις εικόνες μπορείτε να δείτε το λεωφορείο να φρενάρει»

“Κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ακριβώς συνέβη, αυτό που ξέρουμε είναι ότι υπήρχε μια σταθερή κάμερα στην υπερυψωμένη διάβαση. Από ό,τι έχω δει από τις εικόνες, από ό,τι λίγο μπορείτε να δείτε, το λεωφορείο είχε ταχύτητα κάτω από 50 χλμ. / ώρα. Τα φώτα στοπ ανάβουν, άρα θα είχε φρενάρει. Μετά βλέπεις ότι το όχημα «ακουμπάει» στο προστατευτικό κιγκλίδωμα, ανατρέπεται και πέφτει κάτω». Αυτό είπε στη LaPresse ο Massimo Fiorese, Διευθύνων Σύμβουλος της La Linea Spa, της ιδιοκτήτριας εταιρείας του λεωφορείου.

«Διευκρινίζω ότι το λεωφορείο δεν πήρε φωτιά, υπήρξαν μόνο μερικές φλόγες. Όντας ηλεκτρικό, αν είχε πάρει φωτιά θα ήταν ακόμα χειρότερη τραγωδία», προσθέτει ο Fiorese.

Δύο αδελφάκια έμειναν ορφανά

Τα δύο παιδιά από την Γερμανία, ηλικίας 7 και 13 ετών, που νοσηλεύονται, έχουν χάσει τους γονείς τους. Υπέστησαν και οι δύο κατάγματα και χειρουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και πλέον κρίνονται εκτός κινδύνου. Υποστηρίζονται από την ψυχολογική υπηρεσία δεδομένης της απώλειας και των γονέων τους.

Μεταξύ των ενηλίκων που μεταφέρθηκαν υπάρχει μια Ισπανίδα με εγκαύματα στο 60% του σώματός της, η οποία αργότερα μεταφέρθηκε στο εξειδικευμένο κέντρο στην Πάντοβα. Νοσηλεύονται επίσης δύο Ισπανοί και ένας Ουκρανός, όλοι με κατάγματα πλευρών και σπονδύλων στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

“Μετά τη δοκιμασία των επιχειρήσεων διάσωσης, μας περιμένει τώρα το πιο δύσκολο κομμάτι: η επανένωση των θυμάτων με τις οικογένειές τους, σχεδόν όλοι είναι ξένοι. Οι τραυματίες είτε δεν μπορούν να μιλήσουν είτε μετά βίας μιλούν, κυρίως στην ουκρανική γλώσσα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχουμε ήδη ενεργοποιήσει μια υπηρεσία Ουκρανών και Ρώσων διερμηνέων. Υπάρχουν πολλά να κάνουμε για τη διαχείριση των μελών της οικογένειας, κάτι που είναι επώδυνο λόγω του αριθμού των νεκρών και των τραυματιών, της κατάστασης των επιζώντων και που για αυτό το λόγο απαιτεί και ψυχολογική υποστήριξη» δήλωσε ο Giulio Giuliani, υπεύθυνος επικοινωνίας του Ulss Serenissima της Βενετίας.

Βενετία λεωφορείο

Έχουν ταυτοποιηθεί 7 θύματα

Ανάμεσα στα 21 θύματα του δυστυχήματος υπάρχουν δύο παιδιά – ένα νεογέννητο μόλις λίγων μηνών και ένα 12χρονο κορίτσι. Ο Paolo Rosi , συντονιστής του Suem 118 Veneto, δήλωσε στο ιταλικό πρακτορείο Ansa πως δεν υπήρξαν νέοι θάνατοι κατά τη διάρκεια της νύχτας μεταξύ των 15 τραυματιών που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της περιοχής.

Βενετία λεωφορείο

Μεσίστιες οι σημαίες

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του, ενώ έγραψε στο Twitter πως η σκηνή του δυστυχήματος ήταν “αποκαλυπτική”. Παράλληλα, ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι «ήταν ένα λεωφορείο υπεραστικών συγκοινωνιών που μετέφερε τουρίστες σε τοπικό κάμπινγκ. Βρέθηκαν ουκρανικά διαβατήρια».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ