Βέλγιο: Σάλος με ΒΙΝΤΕΟ που καταγράφει αστυνομικούς να ασκούν βία σε 14χρονη

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει στο Βέλγιο ένα βίντεο όπου καταγράφονται δύο αστυνομικοί να ασκούν βία σε βάρος ενός 14χρονου κοριτσιού. Οι εικόνες μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την οργή των χρηστών του διαδικτύου, με αποτέλεσμα οι Αρχές της Οστάνδης να ξεκινήσουν έρευνα για την υπόθεση.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Παρασκευής. Στο βίντεο διακρίνονται οι δύο αστυνομικοί να έχουν ακινητοποιήσει την ανήλικη στο έδαφος και να κάθονται από πάνω της. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο ένστολους καταγράφεται να χαστουκίζει το κορίτσι.

Σε δηλώσεις του, ο αρχηγός της αστυνομίας Φιλίπ Κερστέκερ ανέφερε ότι η σύλληψη της 14χρονης σχετίζεται με οικογενειακή υπόθεση, καθώς όμως πρόκειται για ανήλικη δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα γίνει έρευνα για τις εικόνες που μεταδίδονται, ενώ θα μπει στο “μικροσκόπιο” και το υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί στις στολές τους. Η 14χρονη οδηγήθηκε στο σπίτι της από την αστυνομία.

Δείτε το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ