Βασίλισσα Ελισάβετ: Το παθιασμένο μήνυμα στη Διάσκεψη για το Κλίμα – Η αναφορά στον πρίγκιπα Φίλιππο

Σε μια παθιασμένη ομιλία της στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα COP26 η Βασίλισσα Ελισάβετ προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες «να κερδίσουν μια θέση στην ιστορία» και «να απαντήσουν στο κάλεσμα των μελλοντικών γενεών» κάνοντας «κοινό σκοπό» την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ που αναγκάστηκε να στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα μετά την περιπέτεια με την υγεία της, κάλεσε τους ηγέτες «να υψωθούν πάνω από την πολιτική της στιγμής και να επιδείξουν αληθινή ηγετική ικανότητα».

Βασίλισσα Ελισάβετ

Συνέχισε λέγοντας ότι «κανείς από εμάς δεν θα ζήσει για πάντα» και «δεν το κάνουμε αυτό για εμάς, αλλά για τα παιδιά μας και τα παιδιά των παιδιών μας και αυτούς που θα ακολουθήσουν τα βήματά τους», καθώς προέτρεψε τους ηγέτες να επιτύχουν αποφασιστικές συμφωνίες για την κλιματική αλλαγή.

Στην πιο προσωπική ομιλία που έχει εκφωνήσει ποτέ, η Βασίλισσα Ελισάβετ απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο και περιέγραψε πώς «ο αντίκτυπος του περιβάλλοντος στην ανθρώπινη εξέλιξη» ήταν ένα θέμα κοντά στην καρδιά του «αγαπητού αείμνηστου συζύγου» της – ο οποίος το 1969 είπε σε μια ακαδημαϊκή συγκέντρωση : «Αν αποτύχουμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτήν την πρόκληση, όλα τα άλλα προβλήματα θα ωχριούν».

 

Ο Μπόρις Τζόνσον άνοιξε τη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή απευθύνοντας προειδοποίηση ότι είμαστε ένα λεπτό από τα μεσάνυχτα.

Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός ήταν καθησυχαστικός για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας.

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός, ο οποίος συνομίλησε με την 95χρονη μονάρχη αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι αυτή βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα.

Ο Τζόνσον, ο οποίος επικοινωνεί με την βασίλισσα κάθε Τετάρτη για την εβδομαδιαία ενημέρωσή της, δήλωσε σήμερα στο Channel 4 ότι κατά την τελευταία συνομιλία τους τη βρήκε σε πολύ καλή φόρμα.

“Απλώς πρέπει να ακολουθήσει τη συμβουλή των γιατρών της και να ξεκουραστεί και θεωρώ ότι αυτό είναι το σημαντικό. Νομίζω ότι όλη η χώρα της εύχεται να είναι καλά” σημείωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ