Κλείνει τα στόματα η βασίλισσα Ελισάβετ – Οδηγεί μόνη της το αυτοκίνητό της

Τέλος στις φήμες για την κατάσταση της υγείας της θέτει η βασίλισσα Ελισάβετ, η οποία εθεάθη να οδηγεί μόνη της το αυτοκίνητό της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Η βασίλισσα Ελισάβετ περνά το διάλειμμα των δύο εβδομάδων από τα καθήκοντά της στο Ουίνδσορ, μετά τη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο τον περασμένο μήνα.

Την Παρασκευή οι βοηθοί της ανακοίνωσαν ότι η βασίλισσα θα απέχει ένα δεκαπενθήμερο από τα καθήκοντά της ακολουθώντας τη συμβουλή των γιατρών της. Η ανακοίνωση προκάλεσε ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της 95χρονης Ελισάβετ. Μάλιστα, πηγές των Ανακτόρων που μίλησαν στο Us Weekly και στη γερμανική Bild είπαν ότι η βασίλισσα είναι χειρότερα απ’ ό,τι έχει γίνει γνωστό.

βασίλισσα Ελισάβετ

Ακολούθησε έντονη φημολογία και αρκετές εικασίες με πολλούς να θεωρούν ότι τα Ανάκτορα αποκρύβουν την πραγματική κατάσταση της μονάρχη και ότι αυτή είναι πολύ άσχημα. Μάλιστα, εκφράστηκαν και πολλοί φόβοι για το κενό εξουσίας που μπορεί να προκαλέσει η ασθένεια της Ελισάβετ.

Ωστόσο, οι εικόνες της να κάθεται πίσω από το τιμόνι και να οδηγεί το αυτοκίνητό της, σίγουρα θα καθησυχάσουν όσους αγωνιούν.

Τα Ανάκτορα έχουν κατηγορηθεί ότι απέκρυψαν την επίσκεψη της βασίλισσας Ελισάβετ στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII στο κεντρικό Λονδίνο, όταν οι αρμόδιοι επέμεναν ότι ήταν καλά και ότι βρισκόταν στο Ουίνδσορ. Αργότερα, βοηθοί της βασίλισσας είπαν πως πέρασε μία νύχτα στο νοσοκομείο για “προληπτικές εξετάσεις” αλλά με την ακριβή αιτία να παραμένει ακόμα άγνωστη.

Η βασίλισσα αναγκάστηκε να ακυρώσει την εμφάνισή της στη Διάσκεψη για το Κλίμα στη Γλασκώβη, λόγω των ιατρικών συστάσεων, ενώ εμφανίστηκε πίσω από το τιμόνι της πράσινης Τζάγκουάρ της. Στο πλευρό της είχε τα αγαπημένα της κόργκι και απόλαυσε έναν πρωινό περίπατο στο κτήμα της στο Μπέρκσαϊρ. Τη βασίλισσα στην Cop26 εκπροσωπούν ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα.

βασίλισσα Ελισάβετ

Φορώντας γυαλιά ηλίου και μαντίλα, η βασίλισσα έμοιαζε ευδιάθετη και υγιής καθώς έβγαινε με το αυτοκίνητο από το Κάστρο. Η βασίλισσα είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει κατά γράμμα τις ιατρικές συστάσεις ώστε να μπορέσει να δώσει το “παρών” στις εορταστικές εκδηλώσεις στο Κενοτάφιο την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Τη δεύτερη Κυριακή του Νοεμβρίου κάθε χρόνο εορτάζεται στη Μεγάλη Βρετανία η “Kυριακή της Μνήμης”, δηλαδή τιμάται η συμβολή βετεράνων του Στρατού αλλά και πολιτών της Βρετανίας και της Κοινοπολιτείας στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Σύμφωνα με πηγή των Ανακτόρων, “αυτήν την εκδήλωση η βασίλισσα δεν πρόκειται να τη χάσει, είναι ένα από τα ιερότερα καθήκοντά της”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ