Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ: Πώς απέκτησε το όνομα του ο νέος μονάρχης της Βρετανίας – Ποιοί ήταν οι άλλοι δύο

Μετά τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, το απόγευμα της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου, νέος Βασιλιάς της Βρετανίας θα είναι ο Κάρολος, πρωτότοκος γιος της αποθανούσας και Πρίγκιπας της Ουαλίας.

Το επίσημο όνομα του θα είναι «Βασιλιάς Κάρολος ΙΙΙ», ήτοι ο τρίτος βασιλιάς στην ιστορία της μοναρχίας της Βρετανίας που θα έχει το ίδιο όνομα.

Ο νέος -πλέον- βασιλιάς αποτελεί τον κληρονομικό διάδοχο του βρετανικού θρόνου και φυσικά ως πρωτότοκος κατέχει τον τίτλο ευγενείας του Δούκα της Κορνουάλης. Ανήκει στον Οίκο του Ουίνσδορ.

Ωστόσο, για να υπάρξει ξανά Κάρολος στον βρετανικό θρόνο χρειάστηκε να περάσουν 337 χρόνο από τον τελευταίο. Ποιοί ήταν οι άλλοι δύο;

Βασιλιάς Κάρολος Α’

Γνωστός και ως Άγιος Κάρολος ο Μάρτυρας, ο πρώτος Κάρολος είχε το στέμμα από το 1625 έως το 1649. Γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1600 στο Παλάτι του Ντάνφερμλαϊν και ήταν γιος του Ιακώβου Α’ και της Άννας της Δανίας.

Ανήκε στον Οίκο των Στιούαρτ και παντρέυτηκε την Ερριέττα Μαρία της Γαλλίας στο Αββαείο του Αγίου Αυγουστίνου στις 13 Ιουνίου 1625. Μαζί είχαν εννέα παιδιά.

Η βασιλεία του τερματίστηκε στις 30 Ιανουαρίου 1649 όταν και αποκεφαλίστηκε στο Παλάτι του Ουάιτχολ σε ηλικία 48 ετών.

Βασιλιάς Κάρολος Β’

Ήταν ο γιος του Καρόλου Α’ και της Ερριέττας Μαρίας της Γαλλίας και ο πρώτος βασιλιάς της Βρετανίας μετά την παλινόρθωση του Οίκου των Στιούαρτ, έχοντας το στέμμα από το 1660 έως το 1685 ενώ μερικοί βασιλικοί θεωρούσαν την αρχή της μοναρχίας του το 1649.

Γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1630 στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου. Παντρεύτηκε την Αικατερίνη της Μπραγκάνσα στο Πόρτσμουθ στις 21 Μαΐου 1662. Είχε τρία παιδιά, εκ των οποίων κανένα δεν μπόρεσε να περάσει τη βρεφική ηλικία.

Πέθανε στις 6 Φεβρουαρίου 1685 στο Παλάτι του Ουάϊτχολ σε ηλικία 54 ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ