Βασιλιάς Κάρολος: Η πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο – Πήγε στην εκκλησία με την Καμίλα

Την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πραγματοποίησε σήμερα το πρωί (11/2) ο Βασιλιάς Κάρολος. Ο Βρετανός μονάρχης εμφανίστηκε με εμφανώς καλή διάθεση στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής λίγα εικοσιτετράωρα μετά την ανακοίνωση ότι διεγνώσθη με καρκίνο.

Ο Βασιλιάς Κάρολος χαμογέλασε και έγνεψε στους φωτογράφους καθώς μπήκε στο παρεκκλήσι του Sandringham Estate μαζί με την σύζυγό του Βασίλισσα Καμίλα, 76 ετών, πριν τον χαιρετήσει ο ιερέας Canon Paul Williams.

Χθες το βράδυ, ο βασιλιάς έδωσε τις «ειλικρινείς ευχαριστίες» του στο βρετανικό κοινό για τα «πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις εγκάρδιες ευχές» σχεδόν μια εβδομάδα αφότου αποκαλύφθηκε ότι νοσηλευόταν για μια «μορφή καρκίνου».

Σε μια επιστολή που δημοσίευσε το Sandringham House, όπου διαμένει από τότε που πήρε εξιτήριο από την Κλινική του Λονδίνου στις 29 Ιανουαρίου, είπε ότι ένιωσε ικανοποίηση όταν πληροφορήθηκε  ότι η εμπειρία του με τη διάγνωση καρκίνου εμπνέει πολλούς ανθρώπους από όλον τον κόσμο να προβούν σε έλεγχο της υγείας τους.

Το σημείωμα, που υπογράφεται από τον Βασιλιά Κάρολο, αναφέρει: «Θα ήθελα να εκφράσω τις εγκάρδιες ευχαριστίες μου για τα πολλά μηνύματα υποστήριξης και τις  υπέροχες ευχές που έλαβα τις τελευταίες ημέρες. Είναι εξίσου ενθαρρυντικό να ακούω πώς η κοινοποίηση της δικής μου διάγνωσης βοήθησε να προωθηθεί η ενημέρωση του κοινού  και να φωτιστεί το έργο όλων εκείνων των οργανισμών και των συλλογικοτήτων  που υποστηρίζουν τους καρκινοπαθείς και τις οικογένειές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και στον ευρύτερο κόσμο. Ο δια βίου θαυμασμός μου για την ακούραστη φροντίδα και την αφοσίωσή τους είναι ακόμη μεγαλύτερος ως αποτέλεσμα της προσωπικής μου εμπειρίας. Όπως γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν προσβληθεί από καρκίνο, τέτοιες ευγενικές σκέψεις είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και ενθάρρυνση.»

Ο βασιλιάς Κάρολος φαινόταν σε καλή διάθεση σήμερα το πρωί καθώς παρευρέθηκε σε μια λειτουργία στην εκκλησία στο κτήμα Sandringham σχεδόν μια εβδομάδα μετά τη διάγνωση του καρκίνου και φωτογραφήθηκε μαζί με την Βασιλική σύζυγο Καμίλα  στο παρεκκλήσι του Sandringham Estate πριν τους χαιρετίσει ο ιερέας Canon Paul Williams.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ