Βαρώσια- Νέα Πρόκληση: Επεκτείνουν την παραλία στην περίκλειστη περιοχή

Επεκτείνει την οργανωμένη παραλία στα Βαρώσια, το ψευδοκράτος στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, ενέργεια που είναι πλήρως αντίθετη με τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων μπουλντόζες καθαρίζουν την παραλία σε κεντρικό σημείο της περιοχής. Οι εικόνες φυσικά κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Πρόκειται για το σημείο μπροστά από το ξενοδοχείο «King George» και οι εργασίες επεκτείνονται μέχρι την πολυκατοικία Ωκεανία. Εκεί έχουν μεταφερθεί και ξαπλώστρες με ομπρέλες. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο ήταν προσβάσιμο για το κοινό, όχι όμως υπό μορφή οργανωμένης παραλίας.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρισκόταν και το εστιατόριο «Φάληρο» το οποίο οι Τουρκοκύπριοι κατεδάφισαν πριν από καιρό, αφού είχε μισογκρεμιστεί. Εικάζεται ότι πρόκειται για μια περιοχή έκτασης περίπου 600 μέτρων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατοχικές αρχές άνοιξαν τμήμα της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, τον Οκτώβριο του 2020. Στις 15 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν είχε επισκεφθεί την παραλία της Χρυσής Ακτής, όπου επιτρέπεται η είσοδος σε όλους. Άλλες δύο παραλίες έχουν ανοίξει, η μία αρχικά μόνο για τα μέλη του κατοχικού στρατού και μετέπειτα η άλλη για πολίτες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας μόνο.

Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε δηλώσεις του αναφέρει ότι θα αγωνιστεί για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της, αλλά και για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ