Βανς: «Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Ιράν»

Φωτογραφία: AP

Φωτογραφία: AP

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να εντείνουν περαιτέρω τα πλήγματα κατά του Ιράν, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως την προθεσμία που έχει θέσει ο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς.

Μιλώντας από τη Βουδαπέστη, σε εκδήλωση στήριξης του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν, ο Βανς υπογράμμισε ότι η Ουάσιγκτον διαθέτει ισχυρά μέσα πίεσης, αναφέρει το Sky News.

«Οι ΗΠΑ μπορούν να προκαλέσουν πολύ μεγαλύτερο πόνο»

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας άνθρωπος που κατανοεί τη μόχλευση», ανέφερε, προσθέτοντας:

«Αν οι Ιρανοί θέλουν να προκαλέσουν έναν ορισμένο βαθμό πόνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν πολύ, πολύ μεγαλύτερο πόνο».

Τόνισε, ωστόσο, ότι ούτε ο ίδιος ούτε ο Τραμπ επιθυμούν μια τέτοια εξέλιξη, επισημαίνοντας ότι «γι’ αυτό διαπραγματευόμαστε τόσο επιθετικά».

«Η απόφαση ανήκει στην Τεχεράνη»

Ο Βανς κατέληξε ότι «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο των Ιρανών», ξεκαθαρίζοντας ότι η ευθύνη για την επόμενη κίνηση ανήκει στην Τεχεράνη.

Παρά τις καθυστερήσεις και τα προβλήματα στην επικοινωνία, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν απάντηση – είτε θετική είτε αρνητική – έως την προθεσμία που έχει θέσει ο Τραμπ.