Βαγδάτη-17 νεκροί από εκρήξεις

Βαγδάτη-17 νεκροί από εκρήξεις

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τρεις εκρήξεις, περιλαμβανομένης επίθεσης αυτοκτονίας κοντά σε στρατιωτική βάση, που σημειώθηκαν στη Βαγδάτη, στο τελευταίο αυτό κύμα βίας που πλήττει τη χώρα την ώρα που ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση λόγω της πολιτικής κρίσης.

Οι πιο φονικές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Τατζί, 20 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης, όταν ένας καμικάζι οδήγησε αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά και το ανατίναξε κοντά σε στρατιωτική βάση με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν 24.

Ένα άλλο παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο, ανατινάχθηκε σε αγορά γεμάτη κόσμο στη σιιτική συνοικία Σούλα, στη βορειοδυτική Βαγδάτη, σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους και τραυματίζοντας 13, ανακοίνωσε η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Στη Μαχμουντίγια, μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων νοτίως της Βαγδάτης, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε σημείο ελέγχου του στρατού σκοτώνοντας πέντε ανθρώπους–μεταξύ τους και δύο στρατιώτες–και τραυματίζοντας 14, περιλαμβανομένων τεσσάρων στρατιωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ