Τζόρτζια Μελόνι: Αυτή είναι η γνώμη των Ιταλών για την νεοσύστατη κυβέρνηση

Καθώς είναι αργά για να το μετανιώσουν, οι Ιταλοί δεν διστάζουν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για την νεοπαγή κυβέρνηση της ακροδεξιάς Τζόρτζια Μελόνι, η οποία χθες εξασφάλισε την ψήφο εμπιστοσύνης και το δεύτερο νομοθετικό σώμα της Ιταλίας, την Γερουσία.

Έρευνα του δημοσκοπικού ινστιτούτου Ipsos, η οποία διενεργήθηκε για το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι La 7, παρουσιάζει την μάλλον αρνητική γνώμη των Ιταλών σχετικά με την νέα κυβέρνηση της χώρας τους.

Πιο αναλυτικά, στην ερώτηση αν η νέα αυτή κυβέρνηση είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με πρωθυπουργό τον Μάριο Ντράγκι, το 45% απάντησε «όχι», το 36% «ναι» και το υπόλοιπο 19% δεν εκφέρει γνώμη.

Εiδικότερα, σε ό,τι αφορά τους έντεκα υπουργούς (επί συνόλου είκοσι τεσσάρων) που συμμετείχαν ήδη σε παλαιότερες κυβερνήσεις, με πρωθυπουργό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι πρόκειται για «επιστροφή της παλιάς πολιτικής», το 32% τους θεωρεί «εγγύηση πείρας και ποιότητας» και οι υπόλοιποι δεν λαμβάνουν σαφή θέση.
Όσο για την νέα, ακροδεξιά πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι και το αν «θα κινηθεί με σωστό ή λάθος τρόπο, για την επίλυση καίριας σημασίας ζητημάτων», το 41% απάντησε ότι δεν πρόκειται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, το 39% έχει εμπιστοσύνη ότι θα πράξει ορθά και το 20% δεν έχει ακόμη σχηματίσει γνώμη.

Τέλος, με αναφορά στην εξωτερική πολιτική και τους υψηλούς τόνους που, στο παρελθόν, η Μελόνι χρησιμοποίησες, απευθυνόμενη στην Γαλλία και στην Γερμανία, το 64% του στατιστικού δείγματος της έρευνας Ιpsos είναι της άποψης ότι «τώρα η πρωθυπουργός θα πρέπει να κατεβάσει τους τόνους, με ομαλές σχέσεις», το 23% θεωρεί ότι «θα συνεχίσει να υψώνει την φωνή με τους ευρωπαίους συμμάχους» και το 13% δεν είναι σε θέση να απαντήσει.

(Πηγή: ΑΠΕ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ