Τζον Πούλος: Σχεδόν 800 εκατομμύρια ευρώ θα πληρώσει το Fox News στον Έλληνα ομογενή

Σχεδόν 800 εκατομμύρια δολάρια θα πληρώσει το “Fox News” στον Έλληνα ομογενή Τζον Πούλος για συκοφαντική δυσφήμηση μετά από διακανονισμό.

Η Dominion Voting Systems, στην οποία είναι Διευθύνοντας Σύμβουλος ο Τζον Πούλος, μήνυσε αρχικά το “Fox News” για 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια υποστηρίζοντας ότι το τηλεοπτικό δίκτυο δημοσίευσε εν γνώσει του ψευδείς δηλώσεις σχετικά με τη Dominion για εκλογική νοθεία μετά την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ το 2020, σύμφωνα με το “ABC News“.

Νομίζω ότι είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για την δημοκρατία εάν το σύστημά μας μπορεί να στείλει ένα μήνυμα, ότι αν οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης λένε ψέματα, όποιες κι αν είναι ή σε όποιο κανάλι και αν βρίσκονται, εν γνώσει τους, θα είναι έτοιμες να πληρώσουν ένα πολύ υψηλό αντίτιμο” δήλωσε ο Τζον Πούλος σε αποκλειστική συνέντευξη στο ABC News, ενώ σημείωσε πως δεν θα τακτοποιούσαν το ζήτημα εξωδικαστικά, εάν δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας, όλα τα στοιχεία που είχε η εταιρεία.

Το Fox News αναγνώρισε το λάθος του σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη: “Αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, που διαπίστωσαν ότι ορισμένοι ισχυρισμοί σχετικά με το Dominion είναι ψευδείς“.

Η αλήθεια μετράει. Τα ψέματα έχουν συνέπειες” ανέφερε ο Τζάστιν Νέλσον, ένας εκ των δικηγόρων της Dominion.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ