Τζο Μπάιντεν – Βασιλιάς Κάρολος: Συναντήθηκαν στο Κάστρο του Γουίνδσορ με τσάι, μπισκότα και θερμές χειραψίες

Με την μπάντα της Ουαλικής φρουράς να παιανίζει τον αμερικανικό εθνικό ύμνο ο Βασιλιάς Κάρολος, ο Τρίτος υποδέχτηκε τον Τζο Μπάιντεν στο Κάστρο του Γουίνδσορ.

Αυτή, ηταν η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την ορκωμοσία του Βασιλιά. Ανάμεσα στο τσάι, τα μπισκότα και τις θερμές χειραψίες η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κλιματική αλλαγή, ένα αγαπημένο θέμα του Βασιλιά Καρόλου.

Νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ στην Ντάουνιν Στριτ.

«Χαίρομαι που ήρθα και πάλι! Οι δυο μας συναντιόμαστε μόνο μία φορά τον μήνα. Συναντηθήκαμε στο Σαν Ντιέγκο, στο Μπέλφαστ, στη Χιροσίμα, στην Ουάσιγκτον, εδώ», είπε ο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν σταμάτησε για ολιγόωρη επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν μεταβεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους. Στόχος η επιβεβαίωση πως Ουάσιγκτον και Λονδίνο κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος ως οι στενότεροι σύμμαχοι της συμμαχίας.

Σε αυτή την ειδική σχέση με τους ισχυρούς ιδεολογικούς, ιστορικούς και πολιτισμικούς δεσμούς δεν αποφεύγονται πάντα τα αγκάθια. Κοιτώντας τις σημειώσεις του, όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε πως όλα βαίνουν καλώς.

Ο Σούνακ δεν αναφέρθηκε στις αντιρρήσεις του για την αποστολή βομβών διασποράς στην Ουκρανία και ο Μπάιντεν απέφυγε αναφορά στα ζητήματα που έχει δημιουργήσει το Brexit στο εμπόριο με την Βόρεια Ιρλανδία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ