Τζιχαντιστής ο κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση στις Βρυξέλλες

Τζιχαντιστής ο κατηγορούμενος για τη δολοφονική επίθεση στις Βρυξέλλες

Ο γάλλος δημοσιογράφος Νικολά Ενέν, πρώην όμηρος στη Συρία, αποκάλυψε ότι ο Μέχντι Νεμούς, ο γάλλος τζιχαντιστής που κατηγορείται για την επίθεση στο Εβραϊκό Μoυσείο των Βρυξελλών, υπήρξε ένας από τους δεσμοφύλακές του κατά τη διάρκεια της κράτησής του.

Οι τέσσερις γάλλοι δημοσιογράφοι που κρατήθηκαν όμηροι στη Συρία, ο Νικολά Ενέν, ο Πιερ Τορές, ο Ντιντιέ Φρανσουά και ο Εντουάρ Ελιάς- αναγνώρισαν τον Μεμούς σε φωτογραφίες μετά τη σύλληψή του τον Μάιο, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η πληροφορία παρέμεινε μυστική, όμως το περιοδικό Le Point, για το οποίο εργάζεται ο Νικολά Ενέν, δημοσίευσε την συγκλονιστική μαρτυρία του, αφού η εφημερίδα Le Monde αποκάλυψε ότι ο Νεμούς “υπήρξε ένας από τους δεσμοφύλακες των δυτικών ομήρων” που κρατούνταν στη Συρία από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Νικολά Ενέν εξήγησε ότι αποφάσισε να κάνει τις αποκαλύψεις για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ επιβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες “έχουν διαβιβάσει στη δικαιοσύνη στοιχεία που παραπέμπουν στο ενδεχόμενο ο Νεμπούς να έχει υπάρξει δεσμοφύλακας των ομήρων μας”, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο Νεμούς, 29 ετών, κρατείται στο Βέλγιο, όπου τού έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για 4 δολοφονίες που διαπράχθηκαν στις 24 Μαΐου στο όνομα του “τζιχάντ” στο Εβραϊκό Μουσείο των Βρυξελλών.

Όταν συνελήφθη, στις 30 Μαΐου κατά τη διάρκεια έρευνας ρουτίνας στη Μασσαλία, οπλοφορούσε και είχε σημαία με το έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους, καθώς και φιλμ που αναφερόταν στη σφαγή των Βρυξελλών. Ο Νεμούς, Γάλλος αλγερινής καταγωγής, είχε πάει στη Συρία για τον “τζιχάντ” και εντάχθηκε στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή ΦΩΤΟ: twitter@CBCNews 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ