Τζέιν Μπίρκιν: Πέθανε η ηθοποιός και τραγουδίστρια – Ενέπνευσε την τσάντα Hermès Birkin

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Τζέιν Μπίρκιν πέθανε σε ηλικία 76 ετών, μετέδωσαν γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Η Αγγλογαλλίδα σταρ, η οποία ενέπνευσε την τσάντα Hermès Birkin, βρέθηκε στο σπίτι της νεκρή από τον φροντιστή της, ανέφερε το BFMTV. Ξεκινώντας την καριέρα της ως ηθοποιός, κέρδισε διεθνή φήμη για τη σχέση της εντός και εκτός οθόνης με τον Serge Gainsbourg.

Το ζευγάρι γνωρίστηκε ενώ συμπρωταγωνιστούσε στη γαλλική σατιρική ρομαντική κωμωδία Slogan το 1969 και κυκλοφόρησαν ένα ντεμπούτο άλμπουμ την ίδια χρονιά, Jane Birkin / Serge Gainsbourg. Αγαπήθηκε ιδιαίτερα με το τραγούδι “Je t’aime … moi non plus”, ένα αισθησιακό και προκλητικό τραγούδι που είχε παγκόσμια επιτυχία, το οποίο αρχικά ο Γκενσμπούρ είχε γράψει για την ερωμένη του Μπριζίτ Μπαρντό.

Το 1971 γεννήθηκε η κόρη τους Σαρλότ Γκενσμπούρ, επίσης διάσημη ηθοποιός και τραγουδίστρια. Το 1976, η Μπίρκιν εμφανίστηκε επίσης στην αμφιλεγόμενη ταινία “Je t’aime moi non plus” σε σκηνοθεσία του Γκενσμπούρ.

Μετά τον χωρισμό τους το 1980, η Birkin συνέχισε να εργάζεται, εμφανιζόμενη σε πολλές ταινίες και ηχογραφώντας πολλά σόλο άλμπουμ. Η τραγουδίστρια είχε αναγκαστεί να αναβάλει αρκετές συναυλίες στο Παρίσι τον Μάιο, αφού έσπασε τον ώμο της τον Μάρτιο του 2022.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ