Τζεφ Μπέζος: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει το παρασκήνιο με τον εκβιασμό του και την αποκάλυψη της απιστίας

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη της απιστίας του με τη Λόρεν Σάντσεζ υποστηρίζει ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος φέρεται να απόλαυσε το γεγονός ότι έτσι αποπροσανατολίστηκε η κοινή γνώμη από την πιο δυσάρεστη και περίπλοκη αλήθεια, σύμφωνα με μία νέα βιογραφία.

Στο βιβλίο του “Amazon Unbound: Jeff Bezos and the Invention of a Global Empire” ο συγγραφέας Μπραντ Στόουν λέει ότι δεν υπάρχουν “πειστικά αποδεικτικά στοιχεία” για να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του δισεκατομμυριούχου και του συμβούλου ασφαλείας ότι η Σαουδική Αραβία ήταν ο πληροφοριοδότης του National Enquirer. Στο βιβλίο των περίπου 500 σελίδων ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι η περιβόητη φωτογραφία του μορίου του Μπέζος, την οποία φέρεται να είχε στείλει στην ερωμένη του, ήταν πλαστή και στην πραγματικότητα την είχε πάρει ο αδελφός της Σάντσεζ, Μάικλ Σάντσεζ, από ιστότοπο για ομοφυλόφιλους συνοδούς.

Ο ίδιος ο Σάντσεζ είχε πει αργότερα στους ερευνητές του FBI από τη νότια περιφέρεια της Νέας Υόρκης ότι ποτέ δεν είχε μία τέτοια φωτογραφία του Μπέζος στην κατοχή του” έγραψε ο Στόουν στο βιβλίο του. Σε κεφάλαιο όπου περιγράφεται λεπτομερώς πώς ο Μπέζος τίναξε στον αέρα τον 25ετή γάμο του με τη Μακένζι Σκοτ, η οποία στο μεταξύ έχει ξαναπαντρευτεί, ο Στόουν σημειώνει πως ο δισεκατομμυριούχος πολύ τεχνηέντως υπονόησε σε κείμενο που αναρτήθηκε στο Medium.com τον Φεβρουάριο του 2019, ότι οι Σαουδάραβες βρίσκονται πίσω από το αποκλειστικό του Enquirer.

Σύμφωνα με τον Στόουν, ο Μπέζος “πήρε το ήδη διατυπωμένο ερώτημα για το πώς η εφημερίδα απέκτησε τα ιδιωτικά του μηνύματα και φωτογραφίες και προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση γράφοντας στο διαδίκτυο ότι “η γέννηση της ιστορίας δεν έχει γίνει ακόμη κατανοητή” και ότι “η γωνία της Σαουδικής Αραβίας μοιάζει να χτυπά ένα ιδιαίτερο νεύρο” με τη μητρική εταιρεία του Enquirer, American Media Inc. Ο Στόουν επίσης υπογραμμίζει ένα άλλο άρθρο το οποίος έγραψε ο εμπειρογνώμονας της ιδιωτικής φύλαξης Γκάβιν ντε Μπέκρ και παλιός φίλος του Μπέζος, στο Daily Beast: “Οι ερευνητές μας και αρκετοί ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι Σαουδάραβες είχαν πρόσβαση στο τηλέφωνο του Μπέζος και απέκτησαν ιδιωτικές πληροφορίες. Από σήμερα, είναι ασαφές σε ποιον βαθμό, η ΑΜΙ γνώριζε τις λεπτομέρειες”.

Αλλά ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι ο Enquirer είχε εννέα προσωπικές φωτογραφίες του Μπέζος από τον Μάικλ Σάντσεζ με όρους σύμβασης αξίας περίπου 200.000 δολαρίων, την πιο ακριβοπληρωμένη. Και φέρεται ο Σάντσεζ να πήρε τις φωτογραφίες από την αδελφή του που “συχνά προωθούσε” τα μηνύματα του Μπέζος σ’ αυτόν, σύμφωνα με το βιβλίο, “Η σχέση των δύο αδελφιών ήτα, να το πω ήπια, ασυνήθιστη” γράφει ο Στόουν, που προσθέτει ότι η πιθανότητα οι Σαουδάραβες να έδωσαν πληροφορίες στον Enquirer ή να πρόσθεσαν σ’ αυτό που πήραν από τον Μάικλ Σάντσεζ ήταν “μόνο μια ομίχλη αλληλοκαλυπτόμενων γεγονότων, αδύναμων δεσμών και πιο περίεργων συμπτώσεων. Ωστόσο, για τον Μπέζος και τους συμβούλους του, που προσπαθούσαν να στρέψουν θετικά τα ντροπιαστικά γεγονότα σχετικά με το διαζύγιό του, ένα τέτοιο σύννεφο αβεβαιότητας αποσπούσε από την πιο δυσάρεστη και περίπλοκη αλήθεια”.

Όσον αφορά στην περιβόητη φωτογραφία με το μόριο του Μπέζος, ο Στόουν γράφει ότι αυτή δεν ήταν ανάμεσα στις φωτογραφίες που ο Σάντσεζ παρέδωσε στον Enquirer αν και την επέδειξε στις 21 Νοεμβρίου 2018 σε συνάντηση που είχε με τη δημοσιογράφο Άντρεα Σίμπσον αφού υποστήριξε ότι είχε “γραφική selfie” που ο Μπέζος είχε στείλει στην αδελφή του Σάντσεζ.

Σύμφωνα με το βιβλίο, στη διάρκεια επικοινωνίας μέσω FaceTime με τον επικεφαλής περιεχομένου της AMI Ντίλαν Χάουαρντ και τον συντάκτη Τζέιμς Ρόμπερτσον, οι οποίοι μαγνητοσκοπούσαν τη συνδιάλεξη, ο Σάντσεζ δεν τους έδειξε τη φωτογραφία του Μπέζος αλλά μία από γεννητικά όργανα ενός άγνωστου που είχε πάρει από τον ιστότοπο gay συνοδών, το Rent.men” σύμφωνα με το βιβλίο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ