Τσεχία: Στη δημοσιότητα βίντεο με τον Μίλος Ζέμαν στο νοσοκομείο

Συνεργάτες του προέδρου της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ένα βίντεο με εκείνον καθώς υπέγραφε ένα διάταγμα για τη σύγκληση του νέου κοινοβουλίου της χώρας κι ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο πριν από μία εβδομάδα, επιδιώκοντας να υπεραμυνθούν της διαχείρισης εκ μέρους τους της νοσηλείας του έναντι κατηγοριών περί μυστικότητας.

Το γραφείο του Ζέμαν έχει γνωστοποιήσει ελάχιστα σχετικά με την υγεία του, από τότε που εισήχθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας στις 10 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά τις βουλευτικές εκλογές και το βίντεο δείχνει τις πρώτες εικόνες του ασθενούς προέδρου από τη νοσηλεία του στο νοσοκομείο.

Την ώρα που βοηθοί του προέδρου και αξιωματούχοι του νοσοκομείου είπαν ότι δεν έχουν άδεια να μιλήσουν σχετικά με την κατάσταση του Ζέμαν, η έλλειψη πληροφοριών δημιούργησε αβεβαιότητα μεταξύ πολλών Τσέχων.

Ο πρόεδρος της Γερουσίας Μίλος Βίστρσιλ επικαλέστηκε τη Δευτέρα μια έκθεση από το νοσοκομείο που ζήτησε το γραφείο του, η οποία έλεγε πως ο Ζέμαν ήταν ανίκανος να εκτελέσει οποιοδήποτε καθήκον ενώ βρισκόταν στη ΜΕΘ και είναι απίθανο να επιστρέψει σύντομα στη δουλειά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, ο προσωπάρχης του Ζέμαν Βράτισλαβ Μίναρ, ο οποίος δεν δέχθηκε ερωτήσεις, υπερασπίστηκε τον χειρισμό του γραφείου του σχετικά με τη νοσηλεία του Τσέχου προέδρου απέναντι στις επικρίσεις των ΜΜΕ και πολιτικών αντιπάλων περί μυστικότητας.

Εκεί προβλήθηκε ένα μικρής διάρκειας βίντεο που δείχνει τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής Ράντεκ Βόντρατσεκ να συναντά τον Ζέμαν, ο οποίος υπέγραψε ένα διάταγμα για τη σύγκληση του νέου κοινοβουλίου στις 8 Νοεμβρίου, ενώ βρισκόταν στο κρεβάτι του νοσοκομείου και να μιλάει στον Βόντρατσεκ και σε άλλους τρεις αξιωματούχους, εκ των οποίων κανείς δεν φορούσε μάσκα.

Σύμφωνα με την έκθεση του επικεφαλής της Άνω Βουλής, το νοσοκομείο ενημέρωσε τον Μίναρ σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης του Ζέμαν στις 13 Οκτωβρίου.

Αυτό ήταν μία ημέρα προτού ο Βόντρατσεκ επισκεφθεί τον Ζέμαν στις 14 Οκτωβρίου, έπειτα από αίτημα του προέδρου, σύμφωνα με τον Μίναρ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ