Τσαβούσογλου: Ψυχιατρικά ασθενείς οι Έλληνες – Προκλήσεις και από τον υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας

Μέχρι και «ψυχιατρικά ασθενείς» αποκάλεσε τους Έλληνες ο  υπουργός Εξωτερικών στην Τουρκία, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υιοθετώντας όσο πιο απαξιωτική ρητορική μπορούσε για την Ελλάδα, ρητορική που όμως έχει αντιγράψει από τον πρόεδρο Ερντογάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Ο Ερντογάν είχε χρησιμοποιήσει ανάλογη ρητορική, χαρακτηρίζοντας «ψυχοπαθή» τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Υπογράφουμε μια συμφωνία για τις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας με τη Λιβύη, υπογράψαμε τελευταία συμφωνία για τους υδρογονάνθρακες και κάποιοι σκύλιασαν. Εσένα τί σε νοιάζει; Εγώ θα υπογράψω συμφωνία με όποια χώρα θέλω. Όταν η Λιβύη υπογράφει συμφωνία με τη Μάλτα δεν υπάρχει πρόβλημα, όταν υπογράφουμε εμείς λένε δεν μπορεί αυτή η κυβέρνηση να υπογράψει. Αυτό το προνόμιο το έχουν μόνο οι κυβερνήσεις της ΕΕ; Ακόμη και η Μάλτα εξεπλάγη, μας το είπαν ακόμη κι εμάς». Και συνεχίζοντας είπε: «Για να καταλάβουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας πρέπει να γνωρίζουμε κλινική ψυχολογία».

Αρχικά ο Τσαβούσογλου, αναφερόμενος στην Κύπρο, σημείωσε απευθυνόμενος προς τους φοιτητές πως «δεν μπορείτε να υπερασπιστείτε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων εάν δεν γνωρίζετε το διεθνές δίκαιο». «Για να κατανοήσουμε τον παράλογο φόβο της Ελλάδας για τους Τούρκους, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε λίγο από κλινική ψυχολογία». Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε ομιλία σε φοιτητές, σε εκδήλωση του Επιχειρηματικού και Ανθρωπιστικού Πανεπιστημίου.

Επιθετικός κατά της Ελλάδας ήταν και ο Σουλεημάν Σοϊλού, ο υπουργός εσωτερικών της Τουρκίας, ο οποίος κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβατική και εγκληματική συμπεριφορά. Αφορμή ήταν το ζήτημα των προσφύγων. Η τουρκική πλευρά σήμερα ισχυρίστηκε επίσης ότι τρομοκράτης που φέρεται να είναι εκπαιδευμένος στο Λαύριο μπήκε στην Τουρκία για να πραγματοποιήσει επίθεση, αλλά συνελήφθη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ