Τρόμος στη Βραζιλία: Ληστές έδεσαν oμήρους σαν “ανθρώπινες ασπίδες” στα οχήματα διαφυγής

Αδίστακτοι ληστές “χτύπησαν” τράπεζες στη Βραζιλία και πήραν ως κάλυψη δέκα ομήρους τους οποίους έδεσαν στα αυτοκίνητα διαφυγής τους, σαν “ανθρώπινες ασπίδες”.

Περίπου 20 άνδρες οπλισμένοι με αυτόματα, βόμβες και drone εισέβαλαν σε τρεις τράπεζες στο κέντρο της πόλης Araçatuba, στα βορειοδυτικά της πολιτείας του Σάο Πάολο, στη Βραζιλία. Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στα μεσάνυχτα.

Μάλιστα, επιτέθηκαν και στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και μπλόκαραν τους δρόμους της πόλης με καμένα αυτοκίνητα, ώστε να εμποδίσουν τις δυνάμεις ασφαλείας να προσεγγίσουν. Στη συνέχεια απήγαγαν κατοίκους τους οποίους χρησιμοποίησαν ως “ανθρώπινες ασπίδες”.

Πώς διέφυγαν οι ληστές μετά την επιχείρηση

Στα βίντεο που κάνουν τον γύρο το Διαδικτύου φαίνονται οι ένοπλοι να περπατούν στον δρόμο, βάζοντας σε σειρά τους ομήρους τους, προτού τους δέσουν στις οροφές και τα πλάγια των αυτοκινήτων τους σε μια προσπάθεια να διαφύγουν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

 

Στην πορεία εκτόξευσαν και βόμβες για να μην τους ακολουθήσει η αστυνομία.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή, περιλαμβανομένων δύο πολιτών και ενός ληστή, σύμφωνα με τα βραζιλιάνικα Μέσα, τα οποία προσθέτουν ότι δύο άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

 

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η κατάσταση των ομήρων, περιλαμβανομένων και αυτών που παρέμειναν δεμένοι στα οχήματα κατά την τρομακτική καταδίωξη.

Μία γυναίκα που είπε ότι την απήγαγαν υπό την απειλή όπλου και την έβαλαν σε ένα φορτηγό, μιλώντας σε δημοσιογράφους τόνισε ότι ξέφυγε αφού έτρεξε και βρήκε καταφύγιο σε κοντινό ξενοδοχείο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ