Τρεις ακόμα νεκροί στη Βενεζουέλα

Τρεις ακόμα νεκροί στη Βενεζουέλα

Τρεις ακόμα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Καράκας της Βενεζουέλας σε οδομαχίες μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτών, όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν, όταν μέλη της Εθνοφρουράς εμπόδισαν διαδηλωτές να φύγουν από την περιοχή Πλάζα της Βενεζουέλας με κατεύθυνση προς τα γραφεία του κρατικού επιτρόπου προστασίας των δικαιωμάτων του πολίτη. Φοιτητές πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας ανταπέδωσαν με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.

Επεισόδια έγιναν και στην κεντρική πολιτεία Καραμπόμπο, όπου σκοτώθηκαν ένας φοιτητής, ένας μεσήλικας και ένας στρατιωτικός. Ακτιβιστές της αντιπολίτευσης επέρριψαν ευθύνες σε ένοπλους υποστηρικτές της κυβέρνησης για τον πυροβολισμό του φοιτητή, ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας υποστήριξε ότι οι πυροβολισμοί προήλθαν από ελεύθερους σκοπευτές που βρίσκονταν ανάμεσα στους διαδηλωτές.

«Θα λάβω δραστικά μέτρα κατά αυτών που επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους», δήλωσε εξαγριωμένος ο Μαδούρο. Τον τελευταίο μήνα περισσότεροι από 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βενεζουέλα σε συγκρούσεις διαδηλωτών και στρατιωτών.  

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ