Φρικτό τροχαίο στο Μαλιμπού: Οδηγός BMW παρέσυρε και σκότωσε φοιτήτριες

Τέσσερις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Pepperdine σκοτώθηκαν από έναν ασυνείδητο οδηγό καθώς περπατούσαν στην εθνική οδό Pacific Coast στο Μαλιμπού το βράδυ της Τρίτης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η NewYork Post, oι τέσσερις φοιτήτριες βρήκαν τραγικό θάνατο όταν ο 22χρονος οδηγός, Fraser Michael Bohm, έχασε τον έλεγχο της BMW του γύρω στις 20:30, την Τρίτη, σε ένα γνωστό για την επικινδυνότητά του τμήμα της εμβληματικής εθνικής οδού.

«Ο οδηγός είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα κινούμενος με το αυτοκίνητό του προς τα δυτικά στον αυτοκινητόδρομο όταν έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε πολλά σταθμευμένα αυτοκίνητα. Στη συνέχεια έπεσε πάνω σε μια ομάδα νεαρών γυναικών που περπατούσαν στην περιοχή», είπε στους δημοσιογράφους το Τμήμα Σερίφη του Λος Άντζελες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη.

Οι φοιτήτριες αναγνωρίστηκαν από τους υπεύθυνους του σχολείου ως οι Niamh Rolston, Peyton Stewart, Asha Weir και Deslyn Williams την Τετάρτη.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο Bohm βγήκε από το όχημα σώος.

Οι Rolston, Stewart, Weir και Williams δηλώθηκαν νεκρές στο σημείο του δυστυχήματος ενώ άλλοι δύο άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε τοπικά νοσοκομεία, είπε η αστυνομία.

Ο Bohm συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και όπως αναφέρει το Τμήμα Σερίφη του Λος Άντζελες εκκρεμεί η έρευνα για οδήγηση υπό επήρεια. Ωστόσο, το Fox 11 μετέδωσε ότι αργότερα ο οδηγός αφέθηκε ελεύθερος λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η τραγωδία συνέβη περίπου τέσσερα μίλια βόρεια της γραφικής παράκτιας πανεπιστημιούπολης του Pepperdine.

«Στους μαθητές που αγάπησαν, έζησαν και ήταν κοντά με τα μέλη της οικογένειας Pepperdine που χάθηκαν, θέλω να πω πως η καρδιά μου είναι ραγισμένη όπως και η δική σας. Συντάσσομαι μαζί σας στη θλίψη σας καθώς επεξεργαζόμαστε αυτή τη μεγάλη απώλεια», δήλωσε ο πρόεδρος του Pepperdine, Jim Gash, απευθυνόμενος στη φοιτητική κοινότητα.

Όπως γνωστοποίησε το πανεπιστήμιο, τα μέλη της κοινότητάς του θα πραγματοποιήσουν μία «συγκέντρωση προσευχής» την Πέμπτη ενώ σχεδιάζεται να διοργανωθεί μνημόσυνο για κάθε μία από τις τέσσερις φοιτήτριες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ