Τραγωδία στην Ινδία: Σκοτώθηκαν 11 άνθρωποι από κεραυνό ενώ έβγαζαν selfie

Μία νέα τραγωδία συγκλονίζει την Ινδία. Όπως αναφέρει η αστυνομία 11 άνθρωποι που τραβούσαν selfie κοντά σε ένα παρατηρητήριο στο φρούριο Amber, στην πόλη Jaipur, πέθαναν όταν τους χτύπησε κεραυνός. Μερικά από τα θύματα εκτινάχθηκαν από τον κεραυνό και έπεσαν στο έδαφος από μεγάλο ύψος.

Ο αστυνομικός Anand Srivastava είπε ότι άλλα εννέα άτομα σκοτώθηκαν και περίπου ακόμη 20 τραυματίστηκαν σε ξεχωριστές περιπτώσεις με κεραυνούς, καθώς καταιγίδες και μουσώνες έπληξαν το Ρατζαστάν.

Στο Ουτάρ Πραντές, 18 άτομα σκοτώθηκαν από κεραυνό την Κυριακή, δήλωσε ο Μανόι Ντιξίτ, κυβερνητικός αξιωματούχος. Συνολικά οι θάνατοι και στις δύο πολιτείες ανέρχονται στους 38.

Τα περισσότερα θύματα στο Ουτάρ Πραντές ήταν αγρότες σε χωράφια. Και οι δύο πολιτείες ανακοίνωσαν οικονομική αποζημίωση για τα θύματα και τους τραυματίες. Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για περισσότερους κεραυνούς τις επόμενες δύο ημέρες.

Οι κεραυνοί είναι συχνοί κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων στην Ινδία, που διαρκεί από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο. Περισσότεροι από 2.900 άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνούς στη χώρα το 2019, σύμφωνα με τα διαθέσιμα επίσημα στοιχεία.

Πηγή: Guardian

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ