Φρίκη στην Ινδία: Οι μουσώνες ξέθαψαν τους νεκρούς του κορονοϊού – Πτώματα επιπλέουν στον Γάγγη

Έναν εφιάλτη χωρίς τέλος ζουν στην Ινδία, αφού οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι μουσώνες, ξέθαψαν τα πτώματα των φερόμενων θυμάτων του κορονοϊού, τα οποία εντοπίστηκαν να επιπλέουν στον Γάγγη ποταμό, ενώ επικρατούν φόβοι ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπερνά κατά πολύ τους 396.000 που έχουν αναφερθεί επίσημα.

Από τις πλημμύρες ξεθάφτηκαν κάποια πτώματα που είχαν ταφεί σε ρηχούς τάφους κατά μήκος της όχθης του ιερού ποταμού. Φέρεται να πρόκειται για ανθρώπους που πέθαναν από κορονοϊό τον Απρίλιο και τον Μάιο και εντοπίστηκαν να επιπλέουν στον ποταμό, κυρίως κοντά σε ένα κρεματόριο στην Αλαχαμπάντ, στην περιφέρεια της Ούταρ Πράντες.

Οικογένειες στα βόρεια και ανατολικά της χώρας έθαψαν τους αγαπημένους τους σε τάφους κατά μήκος του Γάγγη, αφού δεν είχαν τα χρήματα για το ξύλο που είναι απαραίτητο για μια παραδοσιακή καύση. Οι αρμόδιοι στην Αλαχαμπάντ, μία από τις πιο ιερές πόλεις των ινδουιστών, που δέχεται εκατομμύρια επισκέπτες ώστε να τηρήσουν τα ταφικά έθιμα, λένε πως περίπου 150 πτώματα που επέπλεαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχουν αποτεφρωθεί. Στις όχθες του ποταμού έχουν στηθεί ταφικές πυρές, όπως αποκαλούνται, ώστε να αποτεφρωθούν τα πτώματα που ανακτώνται από τα νερά. Σύμφωνα με το AFP, δεκάδες πτώματα ήταν μισοβυθισμένα στις γύρω περιοχές του ποταμού. Όπως εκτιμούν οι ειδικοί, περίπου 600 πτώματα έχουν ταφεί κατά μήκος του Γάγγη στην Αλαχαμπάντ στη διάρκεια της κορύφωσης της κρίσης του κορονοϊού στη χώρα. Ωστόσο, οι ντόπιοι θεωρούν ότι αυτό είναι πλασματικό νούμερο και πως πολλά περισσότερα θα ξεθαφτούν από τις αμμώδεις όχθες όταν περάσουν οι πλημμύρες των μουσώνων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ