Τραγωδία σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Λουξεμβούργου – Δίχρονο παιδί σκοτώθηκε από παγωμένο γλυπτό – ΒΙΝΤΕΟ

Ένα παιδί δύο ετών σκοτώθηκε από ένα παγωμένο γλυπτό ενώ βρισκόταν στη χριστουγεννιάτικη αγορά στην Πλατεία Γκιγιόμ στο κέντρο της πόλης του Λουξεμβούργου.

Το παιδί χτυπήθηκε από ένα κομμάτι του γλυπτού με αποτέλεσμα να υποκύψει στο ασθενοφόρο που το μετέφερε στο νοσοκομείο.

Η τραγωδία συνέβη μόλις ελάχιστα μέτρα από το παγοδρόμιο που άνοιξε στην πρωτεύουσα στο πλαίσιο του ετήσιου χριστουγεννιάτικου πανηγυριού που άνοιξε τις πόρτες του την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την αστυνομία: “Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ένα παγωμένο γλυπτό έπεσε και κομμάτι πάγου χτύπησε το μικρό παιδί δυστυχώς. Το παιδί τραυματίστηκε βαρύτατα και πέθανε στο ασθενοφόρο”.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, μέλη του ασθενοφόρου προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη στο σημείο.

“Ένα παιδί έπεσε και άκουσα τσιρίδες” περιέγραψε ένας αυτόπτης. Το θύμα έπεσε στο έδαφος ένα με δύο μέτρα από το παγοδρόμιο. Η αστυνομία έφθασε μέσα σε πέντε λεπτά. Ήταν πολύ γρήγορο. Η άμεση βοήθεια έφθασε επίσης και προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί”.

Ο Γάλλος γλύπτης και δημιουργός του γυάλινου αγάλματος που ανακρίθηκε από την αστυνομία του Λουξεμβούργου, τόνισε: “Δεν μπορεί το άγαλμα να έπεσε έτσι από μόνο του” Είπε επίσης ότι έχει 19 χρόνια εμπειρίας στο λάξεμα του πάγου και η βάση του γλυπτού του που έπεσε είχε βάρος δύο τόνων.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ