Τραμπ: Πληροφορίες ότι οι αρχές έχουν μηνύματα που τον συνδέουν με απόπειρα νοθείας στις εκλογές

Γραπτά μηνύματα και άλλες επικοινωνίες που συνδέουν τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ με την απόπειρα εισβολής στα αμερικανικά εκλογικά συστήματα φέρονται να έχουν οι αμερικανικές αρχές.

Τραμπ: Απορρίφθηκε η αγωγή του σε βάρος της Τζιν Κάρολ για συκοφαντική δυσφήμιση

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, οι εισαγγελείς της Τζόρτζια, που ερευνούν τον Τραμπ για την απόπειρα να ακυρώσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020, έχουν στην κατοχή τους μηνύματα που εμπλέκουν μέλη της νομικής ομάδας του πρώην προέδρου – ανάμεσα τους και τον Ρούντι Τζουλιάνι- στην απόπειρα εισβολής το σύστημα ψηφοφορίας για τις εκλογές.

Στα μηνύματα η ομάδα του Τραμπ φαίνεται ότι προσπαθεί να κερδίσει πρόσβαση στα εκλογικά συστήματα της αμερικανικής επαρχίας, εκεί που βρίσκονταν πολλοί ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων. Σε μία κίνηση απελπισίας όταν άρχισαν να ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εκλογών το 2020 μέλος της εκλογικής ομάδας του Τραμπ φέρεται να στέλνει μήνυμα σε μία υπεύθυνη εκλογών σε επαρχία και να της ζητά να συγκεντρώσει όσες περισσότερες πληροφορίες μπορεί για το αποτέλεσμα.

Τραμπ: Θα ζητήσει αλλαγή δικαστή και τοποθεσίας της δίκης

Η νομική εταιρεία Sullivan Strickler, που είχε προσληφθεί από τον Τραμπ για να εξετάσει τα εκλογικά συστήματα στην επαρχία Κόφι, ανέφερε σε μήνυμα στους εργαζόμενους της τον Ιανουάριο του 2021: «Μόλις επιστρέψαμε με τον δήμαρχο και τεράστια πράγματα έχουν αρχίσει να γίνονται! Άμεσα μας δόθηκε πρόσβαση – με γραπτή πρόσκληση- στα συστήματα της επαρχίας Κόφι». Να σημειωθεί ότι ως «δήμαρχος» αναφέρεται πολλές φορές ο τότε δικηγόρος του Τραμπ και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζουλιάνι.

Τα μηνύματα και τα συγκεκριμένα στοιχεία θα μπορούσαν να έχουν ρόλο «κλειδί» στην αγόρευση των εισαγγελέων ενώπιον προκαταρκτικής ακρόασης από ενόρκους αυτή την εβδομάδα για τις κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ για εκλογική απάτη και απόπειρα νοθείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ