Τους έταξαν πολυτελείς διακοπές και βρέθηκαν σε “πεδίο μάχης” – Πώς περιγράφουν Βρετανοί τουρίστες τις διακοπές τους στην Κέρκυρα – ΦΩΤΟ

Θύμα παραπλάνησης έπεσε ένα ζευγάρι Βρετανών που επέλεξε θέρετρο της Κέρκυρας για ειδυλλιακές διακοπές και βρέθηκε μπροστά σε ένα χάος που θύμιζε τον πόλεμο της Βοσνίας, όπως είπε ο Μικ Κλαρκ που βρέθηκε στο μέτωπο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία το 1994.

Ο πρώην στρατιώτης και η σύζυγός του Τζέινι βρέθηκαν για διακοπές στο χωριό Άγιος Γόρδιος της Κέρκυρας και σάστισαν όταν αντίκρισαν το θέαμα το οποίο τους το είχαν περιγράψει εντελώς διαφορετικά.

Έρημος τόπος, σαν εγκαταλελειμμένο τοπίο, χωρίς νερό και γεμάτο σκουπίδια. Η 50χρονη Τζέινι είπε στην Devon Live: Ο Μικ ανέφερε πως το τοπίο μοιάζει με την εμπόλεμη ζώνη της Βοσνίας το 1994″ προσθέτοντας ότι πάσχει από σπάνια διαταραχή του αίματος και το στρες που βίωσε, επιβαρύνει την κατάστασή της.

“Εγκατέλειψα τη δουλειά μου εξαιτίας της ασθένειάς μου και έτσι δεν είχαμε τόσα χρήματα όσο παλιά. Όταν είδαμε στο Facebook αυτήν την ανάρτηση για το πακέτο διακοπών με 499 λίρες σκεφτήκαμε “πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έτσι πήγαμε σε πρακτορείο ταξιδίων και ρωτήσαμε “ποια είναι η παγίδα; γιατί είναι τόσο φθηνά;” και μας είπαν ότι ήταν η πρώτη εβδομάδα της καλοκαιρινής σεζόν και προσπαθούσαν να προσελκύσουν τουρίστες”.

Το ζευγάρι που μένει κοντά στο Έξετερ του Ντέβον είπε ότι επί τρεις ημέρες δεν έχουν νερό ενώ άλλοι τουρίστες πληρώνουν επιβάρυνση 200 λίρες για να επιστρέψουν νωρίτερα σπίτι τους.

“Όταν φεύγεις από το ξενοδοχείο δεν είναι θέρετρο. Είναι όλα κλειστά. Οι ντόπιοι είναι έξω και βάφουν τα μαγαζιά τους και λένε ότι δεν ξεκίνησε ακόμη η θερινή σεζόν αλλά έχει ακόμη δύο εβδομάδες” διαμαρτύρεται η 50χρονη Βρετανίδα που τονίζει ότι δύο άλλες Βρετανίδες που έφθασαν μαζί τους, μόλις είδαν τα χάλια σηκώθηκαν κι έφυγαν με επιβάρυνση 200 λιρών η καθεμία. “Κολλήσαμε σ’ αυτήν την κόλαση και δεν μπορούμε να φύγουμε. Στις 26 ώρες που ήμασταν εδώ επικοινωνήσαμε με τον πράκτορα ζητώντας βοήθεια. Αυτό που είναι χειρότερο είναι ότι η 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης σε συνδέει μέσω Πορτογαλίας και Ινδίας. Κανείς δεν μας βοηθά. Θέλω να πάω σπίτι. Είναι αηδιαστικό”. Όπως επεσήμανε, ο τοπικός εκπρόσωπος της εταιρείας εφευρίσκει χιλιάδες δικαιολογίες για να τους αποφεύγει, ενώ εκπρόσωπος του tour operator τόνισε ότι θα διερευνήσουν τις ανησυχίες του ζεύγους και θα επιλύσουν όσο το δυνατόν συντομότερο το ζήτημα.

Πηγή: The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ