Τούρκοι ιερόσυλοι χόρευαν προκλητικά στην πύλη αρμενικής εκκλησίας – Τρεις συλλήψεις και καταδίκη από Τσελίκ

Ακόμη μία πρόκληση από την Τουρκία μόνο που αυτή τη φορά δεν έγινε από την πολιτική ηγεσία, αλλά από πολίτες που είχε ως αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας και τη σύλληψη τριών ανδρών. Συγκεκριμένα, οι τουρκικές αρχές τους συνέλαβαν έπειτα από την κυκλοφορία ενός βίντεο που τους έδειχνε να χορεύουν πάνω από τις πύλες αρμενικής εκκλησίας στην περιοχή Kadıköy της Κωνσταντινούπολης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, δύο άνδρες χορεύουν κοροϊδευτικά στην πύλη της Αρμενικής Εκκλησίας Surp Takavor του Kadıköy και από κάτω κάποιοι άλλοι τραγουδούν και χειροκροτούν. Ο εκπρόσωπος του κυβερνόντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) Ομέρ Τσελίκ καταδίκασε το γεγονός επισημαίνοντας ότι ο σεβασμός σε θρησκευτικά ιερά είναι σεβασμός προς όλους.

«Θεωρούμε ότι όλες οι πράξεις που δεν προέρχονται από τζαμιά, εκκλησίες και συναγωγές αποτελούν πρόκληση και τις καταδικάζουμε εξ ονόματος της ανθρωπότητας», ανέφερε στο tweet του ο κ. Τσελίκ.

Να σημειωθεί πως το 2018 Τούρκοι βάνδαλοι είχαν προκαλέσει φθορές στην αρμενική εκκλησία Surp Takavor τον Μάιο του 2018.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Cumhuriyet είχαν φτιάξει γκράφιτι “η χώρα ανήκει σε εμάς” σε εξωτερικό τείχος της εκκλησίας, ενώ είχαν πετάξει απορρίμματα στην είσοδο της εκκλησίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ