Τουρκικό ΥΠΕΞ σε ξένους διπλωμάτες: Θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις

Τις θέσεις της Τουρκίας για την ανατολική Μεσόγειο εξήγησε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών σε εκπροσώπους διπλωματικών αποστολών στην Άγκυρα και τους ενημέρωσε παράλληλα για τις τελευταίες εξελίξεις και τις δραστηριότητες του γεωτρύπανου ‘Πορθητής’.

Στο μπρίφινγκ, το οποίο έδωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Διμερών Πολιτικών Υποθέσεων και Ναυτιλίας-Αεροπορίας-Συνόρων, Πρέσβης Τσαγατάι Ερτζίγιες, συμμετείχαν εκπρόσωποι μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών καθώς επίσης και εκπρόσωποι από περιφερειακές και ενδιαφερόμενες χώρες.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξήγησε τις θέσεις της Τουρκίας όσον αφορά την οριοθέτηση των Θαλάσσιων Ζωνών Δικαιοδοσίας (ΑΟΖ) στην ανατολική Μεσόγειο και πώς οι θέσεις αυτές είναι συμβατές με το διεθνές δίκαιο. Παράλληλα, παρουσιάστηκαν οι σχετικές συμφωνίες που ισχύουν, ενώ δόθηκαν ακόμη και παραδείγματα σχετικά με την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών.

Τονίστηκε πάντως ότι η Τουρκία θα συνεχίσει με αποφασιστικότητα τις σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις τόσο στην υφαλοκρηπίδα της όσο και στα τεμάχια που έχει αδειοδοτήσει το ψευδοκράτος.Πηγή: sigmalive.com

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.