Τουρκικές εκλογές: Πίσω ο Ερντογάν σε δύο δημοσκοπήσεις

Δημοσκόπηση του ινστιτούτου Konda που δόθηκε στη δημοσιότητα δείχνει τον Tούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν να υπολείπεται σε ποσοστό αποδοχής έναντι του κυριότερου αντιπάλου του, του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κατά περισσότερες από πέντε ποσοστιαίες μονάδες ενόψει των προεδρικών εκλογών της Κυριακής.

Η δημοσκόπηση για τις τουρκικές εκλογές εμφανίζει τον Ερντογάν να εξασφαλίσει στην πρόθεση ψήφου 43,7% και τον Κιλιτσντάρογλου 49,3%, στερώντας του έτσι την απαιτούμενη πλειοψηφία που χρειάζεται για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναληπτικού γύρου μεταξύ των δύο υποψηφίων στις 29 Μαΐου.

Επιπλέον, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Metropoll, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου φαίνεται να λαμβάνει την πρώτη Κυριακή ποσοστό 49,1%, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν λαμβάνει ποσοστό 46,9%.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, φαίνεται πως υπάρχει τάση να μεγαλώνει η διαφορά υπέρ του Κιλιτσντάρογλου, αλλά αυξάνονται και τα ποσοστά του Ερντογάν. Αυτό σημαίνει ότι μειώνονται τα ποσοστά των μικρών κομμάτων. Σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις για την 2η Κυριακή, 51,3% λαμβάνει ο Κιλιτσντάρογλου και 48,7% ο Ερντογάν.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ