Τουρκία: “Ξεγυμνώνει” τον Ερντογάν ο ΥΠΕΞ της Συρίας – Εμπλέκει τον γιο του σε λαθρεμπόριο πετρελαίου

“Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας ήρθε να βάλει με δηλώσεις του στην τουρκική Deutsche Welle ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Μπασάρ Τζαφάρι. Κατ’ αρχήν επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς του αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ περί αποστολής όπλων από την κυβέρνηση Ερντογάν στη χώρα του, ενώ ενέπλεξε το όνομα του γιου του Τούρκου Προέδρου σε κλοπή πετρελαίου και φυσικού αερίου.

«Οι δηλώσεις Πεκέρ σχετικά με την εμπλοκή του καθεστώτος Ερντογάν, συμπεριλαμβανομένων των μελών της οικογένειάς του, στην κλοπή πετρελαίου, φυσικού αερίου, ορυκτού πλούτου και σιτηρών είναι αληθής», είπε ο Τζαφάρι. «Όλοι γνωρίζουμε για την κλοπή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου μας, ακόμη και από τον ISIS, το 2015-2016, και ότι την υπόθεση διαχειριζόταν προσωπικά ο γιος του Ερντογάν», ανέφερε ακόμη ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας για να αναφερθεί στη συνέχεια στην επίθεση με χημικά το 2013 στη Συρία λέγοντας πως είχε την υπογραφή της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, ο Τζαφάρι υποστήριξε ότι άτομο της MIT με το όνομα, Αλ Κασάρ, χρησιμοποίησε φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία για να παραδώσει δύο λίτρα του αερίου σαρίν στην τρομοκρατική οργάνωση Αλ Νούσρα. Υποστήριξε πως αυτό έγινε το 2013 και ο Αλ Κασάρ κατάφερε να το περάσει στη χώρα του με τη βοήθεια των Τούρκων πρακτόρων. Το αέριο χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο και τον πνιγμό πολλών Σύρων στρατιωτών και αμάχων στο Χαλέπι, ενώ είχε κατηγορηθεί η συριακή κυβέρνηση για χημική επίθεση. «Αυτό επαναλήφθηκε πολλές φορές», είπε ακόμη ο Τζαφάρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ