Συρία: Τουρκικό τεθωρακισμένο παρέσυρε και σκότωσε 8χρονη – ΦΩΤΟ

Μία 8χρονη σκοτώθηκε όταν τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα την παρέσυρε σε περιοχή της Ιντλίμπ, όπως αποκάλυψε η Αμερικανίδα δημοσιογράφος Λίντσεϊ Σνελ, η οποία καλύπτει εντάσεις και συρράξεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική.

Η δημοσιογράφος ανέβασε στον λογαριασμό της στο twitter τη φωτογραφία του παιδιού, γράφοντας: “Ένα τουρκικό τεθωρακισμένο όχημα παρέσυρε και σκότωσε τη Σίμα Μουσταφά Αλ Ναμπχάν στην αλ Ναϊράμπ (περιοχή της Ιντλίμπ). Ήταν 8 χρονών”.

Μέλη του Συριακού Παρατηρητηρίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφεραν τον πρωί τον θάνατο του κοριτσιού το οποίο παρασύρθηκε θανάσιμα από το τεθωρακισμένο των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή αλ Ναϊράμπ στον ανατολικό τομέα της επαρχίας της Ιντλίμπ. Όπως αναφέρουν, το τεθωρακισμένο δεν σταμάτησε καν αφού σκότωσε το παιδί.

Η Σνελ σε δεύτερο tweet κάτω από τη φωτογραφία του παιδιού, σχολίασε την ανάρτηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχετικά με τη βία των Ισραηλινών κατά του παλαιστινιακού λαού. Όπως έγραψε συγκεκριμένα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, “η βία του Ισραήλ στο τέμενος Αλ Ακσά εναντίον αθώων ανθρώπων δεν τελειώνει. Αυτοί που δεν μιλούν κατά αυτής της φρικαλεότητας δεν θα έπρεπε να μιλούν για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή. Θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των αδελφών Παλαιστινίων και να υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά τους”.

Από την πλευρά της η Σνελ έδωσε τη δική της απάντηση σημειώνοντας: “Μεγάλα λόγια από τον Τσαβούσογλου για τις φρικαλεότητες που διέπραξαν Ισραηλινοί κατακτητές στην Παλαιστίνη. “Αυτοί που δεν μιλούν κατά αυτής της φρικαλεότητας δεν θα έπρεπε να μιλούν για τη ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή”. Αλλά η Τουρκία κάνει το ίδιο στις περιοχές που καταλαμβάνει. Φόνο, διωγμούς, συλλήψεις” συμπλήρωσε.

Η Σνελ ζει στο Μόναχο, καλύπτει τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Εχε κρατηθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στην Τουρκία, ενώ ζούσε στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενη ότι είχε παραβιάσει στρατιωτική ζώνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ