Τουρκία: Στο “κόκκινο” οι τιμές στις πατάτες, στα κρεμμύδια και στα λεμόνια – Δείτε πόσο πωλούνται

Ο πληθωρισμός της Τουρκίας “εκτοξεύει” τις τιμές στην πατάτα, στα κρεμμύδια και στο λεμόνι.

Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του FOX που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, γίνονται τεράστιες αυξήσεις σε βασικά προϊόντα που έχουν οι πολίτες κάθε μέρα στην κουζίνα τους, όπως οι πατάτες, τα κρεμμύδια και τα λεμόνια. Οι τιμές τους αυξήθηκαν 614% μέσα σε έναν χρόνο.

Οι δηλώσεις  πολιτών και των πωλητές λαϊκών αγορών

Την αγανάκτηση τους για τις απίστευτες αυξήσεις που έχουν γίνει σε βασικά προϊόντα εκφράζουν Τούρκοι πολίτες.  Αναλυτικά:

  • “Η τιμή της πατάτας και του κρεμμυδιού  είναι σαν του χρυσού. Κοιτάζουμε τις τιμές και απορούμε. Κάποτε η πατάτα ήταν το φαγητό του φτωχού. Σήμερα με τέτοιες τιμές δεν αγόρασα καν “, τόνισε μια νοικοκυρά της χώρας.
  • “Δεν χαμογελάει έστω ένας άνθρωπος που έρχεται στη λαϊκή. Χάλασε η ψυχολογία του, η ισορροπία του κόσμου. Ντρεπόμαστε να πουλήσουμε αυτά τα προϊόντα σε αυτές τις τιμές” περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση της αγοράς, πωλητής  λαϊκής.

Πάντως το πραγματικό πρόβλημα των Τούρκων είναι η οικονομία. Και η  οικονομία θα είναι αυτή που θα κρίνει τις εκλογές στη χώρα, σύμφωνα με ρεπορτάζ από αντιπολιτευόμενο τηλεοπτικό  δίκτυο.

 Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Πατάτες και λεμόνια: Aυτές είναι νέες τιμές τους

Όπως μεταδίδει το 247 newsbulletin , oι πατάτες στην Τουρκία πωλούνταν πέρυσι 70 λεπτά ενώ φέτος πωλούνται 5 λίρες .Τα κρεμμύδια πέρυσι πωλούνταν  60 λεπτά και φέτος κοστίζουν τουλάχιστον 5  λίρες . Αξιοσημείωτο είναι δε ότι μπορεί  κανείς να βρει στις λαϊκές αγορές  τις πατάτες σε 12,95 λίρες και τα κρεμμύδια  σε 9, 75 λίρες.

Πηγή enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ